Besinlerin Saklama Süresi

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve Sadiş tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. Sadiş

    Sadiş Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    Taze Besinlerin Buzdolabında Saklanması
    Meyveler:
    1. Portakal, limon, elma, armut 1-2 hafta
    2. Üzüm, şeftali, kayısı 4-5 gün
    3. Kiraz 1-2 gün

    Sebzeler:
    1. Ispanak, marul, domates 2-3 gün
    2. Lahana, havuç, kereviz 6-7 gün
    3. Taze fasulye, bakla ve bezelye 3-4 gün

    Etler:
    1. Kıyma ve küçük parça et 1 gün (Eğer et taze ise)
    2. Büyük parça et, salam, yürek 2-4 gün (Eğer et taze ise)
    3. Kasaptan alınan et bir günden fazla bekletilmez

    Süt ve ürünleri:
    1. Süt, taze lor veya çökelek 1-2 gün
    2. Peynir, yoğurt, kaymak 5-7 gün

    Diğerleri:

    Yumurta 1-2 hafta
    Pişmiş et yemekleri 1-2 gün
    Kremalı pastalar 1-2 gün
    Zeytinyağlı yemekler 2-3 gün
    Taze sebzeler bekletilmez

    Tereyağı ve benzeri kahvaltılık margarinlerde nem miktarı fazla olduğundan kolay bozulurlar, bu bakımdan buzdolabında saklanması gereklidir.
    Patates, karanlık, serin, kuru ve hava akımı olmayan yerlerde saklanır. Işık, patatesin renginin yeşile dönmesine neden olabilir. Soğan için en iyi saklama ortamı kuru, hava akımı olan serin yerdir.
    Kuru besinler serin, karanlık, kuru ve havalandırılabilen yerlerde saklanır. Kuru besinlerin saklandığı yerin nemli olması küflerin çoğalmasına neden olur. Besinler mümkünse raflarda, yerden yukarıda, ağzı kapalı kaplarda birbirlerine benzeyenler bir araya konmak suretiyle saklanmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş