Günün Mutfak Sırrı

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 8 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Günün Mutfak Sırrı, Mutfak ile ilgili pratik bilgiler ve işlerinizi kolaylaştıracak püf noktalarına ulaşabilirsiniz. Hamarat kadınların mutfaktaki pratik bilgilerini sizler için paylaşıyoruz.

    [​IMG]


    Limon,portakal gibi asitli meyveleri mutfağınızın
    tezgahı üzerinde kesmeyin.Çünkü asit,mermere
    zarar verir ve tezgahınızda lekeler oluşur.
     
  2. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Günün Mutfak Sırrı

    Siyah zeytinin tuzunu hemen almak için;
    zeytini koyduğumuz suyun içine,
    bir tane soyulup doğranmış
    patates koyabilirsiniz.
     
  3. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak SırrıMısır ununun kepeğinden ileri gelen
    toksinler zehirlenmelere yol açabilir.
    Bozulmasını ve oluşacak kötü sonuçları önlemek için,
    mısır ununu buzdolabında saklayınız.
     
  4. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Evde pudra şekeri bulunmadığı zamanlar,
    bir bezin içine toz şekeri koyup
    üzerinden sıcak ütü geçirerek,
    ev yapımı pudra şekeri elde edebilirsiniz.
     
  5. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Kristal görünümlü buz elde etmek için,
    suyu muhakkak kaynatalım ve soğuduktansonra buz kalıplarına koyup donduralım.
    Kaynamış suda oksijen azaldığı için,
    buzun mat görüntüsü ortadan kalkar.
     
  6. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Elmalar birkaç gün durunca buruşur.
    Bir saat kadar soğuk su içinde bırakırsanız,
    eski hallerini alacaklardır.
     
  7. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Makarna haşlarken, haşlama suyuna
    bir bardak et suyu yada
    tablet atarsak tadı daha güzel olur.[​IMG]
     
  8. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]Günün Mutfak Sırrı

    Balıkların üzerine biraz limon suyu
    sürersek hem lezzeti artar,
    hemde zehirlenmeleri önler
     
  9. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı

    Mayalandırılarak yapılan
    hamurların besin değeri
    çok daha yüksektir
     
  10. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Günün Mutfak Sırrı
    Yeşil sebzelere renk veren klorofil maddesidir.
    Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi
    daha az kaybetmeleri için, önce
    bol buzlu suda bekleterek,
    klorofilin sabitleşmesini sağlayın.
     

Sayfayı Paylaş