Guymak (Mıhlama)-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve UygarKiz tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. UygarKiz

    UygarKiz Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kuymak için özellikle Kullanılan peynir Sis dagı teleme peyniridir..10 kilo sütten ancak ve ancak 1 kg çıkar. buralarda bulmak zordur ama yakınınız varsa cok kolay elde edersiniz..Normal teleme yle arasındaki fark çok açık..



    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1/4 su bardağı mısır unu
    4-5 parça Trabzon tel peyniri
    1/2 bardak su

    Bakır bir sahana tereyağını koyun ve orta ateşte yakmadan kızdırın.
    Mısır ununu ekleyip karıştırın. Yakmadan biraz kavurun.
    Arkasından küçük küçük parçalara böldüğünüz peyniri ekleyin.
    En son olarak suyu ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar 5 dakika karıştırarak pişirin. Arzu ederseniz tuz ve karabiberle tatlandırın.
    Hemen servis yapın
     

Sayfayı Paylaş