Şiş kebap ve benzerlerinin yanına pilav yakışır. Diğer ızgaralar ise kızarmış patates veya pilav eşliğinde sunulur. Servis yapılırken yemeklerin yanına konan yiyeceklere garnitür denir. Her yemekle garnitür verilmez Garnitür, sadece ana yemekle verilir. Yemek sırasına göre, meze ve çoradan sonra yenen her türlü et, tavuk ve balık. Cinsleri, nasıl hazırlanırsa hazırlansın, birer ana yemektir. Garnitür, etin hazırlanış şekline göre değişir. Pilav ve patates gibi unlu garnitürler bir arada verilmez. Garnitür taze, göze hoş görünür şekilde canlı ve hafif olmalıdır Balıklar Haşlanmış veya buharda pişmiş patates, bazen patates kroket ve cinsleri garnitür olarak verilir. Bazı özel hazırlıklarda ıspanak yaprağı, kuşkonmaz, enginar göbeği tercih edilir. Çevirmeler Kızarmış patates veya pilav, tereyağlı sote sebzeler veya bastı sebzeler ve salata ile servis yapılır. Rostolar Salçalı oldukları için genelde pilav veya taze erişte, sıfır numara spagetti veya patates püresi, buğu patates ve tereyağlı sote sebzeyle servis yapılabilir. Tencere kebapları Her çeşit pilav veya taze erişte ile servis yapılır. Salçalı kızartmalar Her çeşit pilav veya taze erişte eşliğinde sunmak mümkün. Yemekte sebze yoksa tereyağlı sote ile servis yapılabilir. Kümes hayvanları Soslu hazırlanırsa pilav veya taze erişeyle, tavada pişmişse haşlanmış patates hariç diğer patates çeşitleri ve sote sebzeyle servis yapılır. IzgaralarŞiş kebap ve benzerlerinin yanına pilav yaıkışır. Diğer ızgaralar ise kızarmış patates veya pilav eşliğinde sunulur. Istendiği takdirde tereyağlı sote sebzeyle de servis yapmak mümkün. Şunu unutmamak gerekir ki, birkaç istisna dışında en makbul garnitür, kızarmış patates ve salatadır. Sote yemekler Haşlanmış cinsleri dışında kalan diğer patates çeşitleri, pilav, taze erişte, tereyağlı sote sebzeyle servis yapılır. Alevli yemekler Pilav ve salata ile servis yapmak uygun olur.