Karabiber faydaları, yararları

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve Semacaa tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Semacaa

    Semacaa Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    KARABİBER FAYDALARI, YARARLARI

    Karabiber ağacının meyvesi olan biber tohumunun olgunlaşmadan toplanıp kurutulması ile elde edilen Karabiber Dünya’da en çok kullanılan baharatlardan biridir.

    Karabiberin Faydaları:
    Özellikle sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. İdrar ve gaz söktürücü etkisi ile kabızlığı önlemede yararlıdır. İştah açıcıdır. Sindirim sistemindeki mikropları öldürür. Enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Sinirleri kuvvetlendirir ve kansızlığa karşı faydalıdır.

    Karabiber Nasıl Kullanılır?
    Karabiber toz halinde yemeklerde baharat olarak yemeğe lezzet ve koku katmak ve iştah açmak için kullanılır. Ayrıca, bal ve soğan ile birlikte macun yapılıp saç dökülen yere sürülerek saç dökülmesine karşı kullanılabilir.

    Başka bir kaynağa göre Karabiberin Yararları;

    -Mideyi ısıtır.
    -İştah açar.
    -Hazmı kolaylaştırır.
    -Mide ve bağırsaklardaki mikropları öldürür.
    -Gaz söktürür ve gaz birikmesine engel olur.
    -Şeker hastalığının ilerlemesini durdurur.
    -İdrar söktürür.
    -Enerji verir.
    -Cinsel istekleri kamçılar.
    -Sinirleri kuvvetlendirir.
    -Yiyeceklerde baharat olarak kullanılır.
    -Damar sertliği, yüksek tansiyon, egzama, üremi, bağırsak iltihabı ve romatizmadan şikayet edenler, mümkün olduğu kadar az kullanmalıdırlar.
    Karabiber toz halinde yemeklerde baharat olarak yemeğe lezzet ve koku katmak ve iştah açmak için kullanılır.
    -Ayrıca, bal ve soğan ile birlikte macun yapılıp saç dökülen yere sürülerek saç dökülmesine karşı kullanılabilir.
     

Sayfayı Paylaş