Kekli Baklava

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by KafkasKIZI, Jan 6, 2015.

  1. KafkasKIZI

    KafkasKIZI Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    Kekli Baklava Malzemeleri
    Hamur İçin
    1 çay bardağı süt
    1çay bardağı sıvıyağ
    1 yumurta
    1 kabartma tozu
    Un

    Keki İçin
    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı dövülmüş ceviz
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı karbonat (iki damla limon)
    Un

    Üzeri için
    1.5 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti İçin
    7 su bardağı su
    7 su bardağı şeker
    3 damla limon

    Hazırlanışı
    Süt,sıvıyağ,yumurta,kabartma tozu ve unla hamur tutulur.
    Hamurdan 24 pazı çıkıyor.
    12 pazı altı için,12 pazı üstü için,aralarına nişasta serperek tabak büyüklüğünde üst üste açılır.
    Tepsiye göre merdaneyle büyütülür.
    Bizim tepsi büyük boy yuvarlak.
    Kek malzemeleri mikserle çırpılır.
    Kekin özelliği çok yoğun hamur olması.
    Açtığımız 12 kat yufkayı tepsiye yayalım.
    Üzerine kek hamurunu koyup kaşık yardımıyla eşit yaydıralım.
    Hatta kaseye su doldurup kaşığımızı arada batırarak keki yaydırmada yardım alalım.
    Bu işlem bitince diğer12 kat yufkayıda serelim ve iri karelere bölüp tekrar kareleri ikiye bölelim.
    Üzerine 1,5 su bardağı sıvıyağ döküp 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
    Önceden kaynattığımız şerbeti ılıtalım.
    Baklavada ılınınca şerbetleyelim.
    Afiyet Olsun
     
  2. Dream

    Dream Yeni Üye www.pembeoje.com

    görüntü muhteşem.
     

Share This Page