Kepekli Ekmeğin Faydaları

Konusu 'Pratik Bilgiler & Püf Noktaları' forumundadır ve UygarKiz tarafından 29 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. UygarKiz

    UygarKiz Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Kepek, vitamin ve minerâl madde bakımından pek çok zengindir. İşte kepekli ekmeğin bazı faydaları..
    * Kepekli ekmek, çiğneme müddetini uzatır.
    * Tükürük salgısını da arttırdığı için fazla gıda alımını önler.
    * Midede fazla kalacağı için çabuk acıktırmaz.
    * Bağırsaktaki geçişleri ise hızlandırır.
    * Kabızlığa faydası olur.
    * Kepek suda çözülmez.
    * Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağlı maddelerin emilmesine kısmen mani olur.
    * Kan şekeri ve kan yağları üzerine müsbet tesir yapar.
    * Kepek ve posalı gıdalar sindirim sisteminde kanserin meydana gelmesini azaltır.
    * Kepekteki fitik asit, kalsiyum, demir ve çinko elementlerinin fazla emilmesini azaltır.
    * Kepekli un mayalanırsa, bu zararlı etkisi kaybolur.
    * Bol kepekli ekmeklerin kalori değeri azalmakta, buna karşılık vitamin ve protein değeri artmaktadır. Bu sebeple şişmanlığı önlemektedir.
    * Gıdalar içerisinde karbonhidrat ve yağların emilmesine kısmen mani olur.
    * Kanda lipid ve kolesterol üzerine etkili olur.
     

Sayfayı Paylaş