Peynir Dolgulu Çiçek Pasta

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve laleler tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. laleler

    laleler Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    hamur malzemeleri:
    500ml ılık su
    50gr oda sicakliginda yumusamis tereyagi
    1pk yas maya
    1yemek kasigi tuz
    800gr-1kg arasi un
    ic malzemesi:
    300gr beyaz peynir
    1 bag ince kiyilmis maydanoz
    1yumurta
    1/2cay bardagi sut
    uzeri icin:
    susam
    1yumurta sarisi
    yapilisi:
    500ml ilik suda mayamizi eritiyoruz.daha sonra yumusamis margarini ekleyelim,karistiralim.tuzumuzla beraber yavas yavas unumuzu da katip yogurmaya baslayalim.yogurma isleminin en onemli puf noktasi hamurun ele yapisir ve esnek bir kivamda olmasini saglamak.yogurdugumuz hamuru strec filmle kplayip 20dk mayalanmaya birakiyoruz.
    peynirimizi ufalayip icine maydanozumuzu katiyoruz icine yumurta kirip sutumuzu de ekleyip karistiriyoruz.hamurumuzdan portakal buyuklugunde bir top koparip yapacagimiz kalibin buyuklugunde acip kaliba yerlestiriyoruz.yine mandalina buyuklugunde toplar koparip;avucumuzun icinde acip peynirli karisimdan katiyoruz ve top halinde yapip kapattigimiz yer alta gelecek sekilde tabandaki hamurun kenarlarina yerlestiriyoruz.kenarlar dolana kadar bu islemi devam ettiriyoruz.
    yine 10-15dk tepsi mayasi yapip 180°lik firinda kizarana kadar pisiriyoruz.gercekten pamuk gibi bir pogaca pastamiz oluyor.hepinize simdiden afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş