Malzemeler 250 gram süt (1 su bardağı) süt 100 gram tereyağı ( 1 çay bardağı zeytinyağı da olabilir) 1 tane yumurta 1 tatlı kaşlığı kuru maya Yarım çay bardağı şeker Tuz, Aldığı kadar un Hamura sürmek için; 3 Çorba kaşığı haşhaş ezmesi Şeker ( zevkinize göre) Haşhaşı sos haline getirebilmek için zeytinyağı haşhaşlı çörek Tarifi: Karıştırma kabına süt, yağ, şeker, maya ve tuzu alalım. Yumurtayı kıralım elimizle biraz karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Kıvama gelince, yumuşak bir hamur olmalı, ılık bir yerde üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım. Biz bu arada, bir kasede haşhaş ezmesini alalım üzerine şeker ve zeytinyağ ekleyip karıştıralım hazırladığımız sosu bir kenara alalım. Mayalanan hamuru açma tahtasının üzerinde incecik açalım, ne kadar ince açarsak o kadar güzel oluyor. Üzerine hazırladığımız haşhaş ezmeli sosu sıvayalım. Her yerine haşhaş ezmesi sürdüğümüz, hamuru rulo şeklinde saralım, 2 parmak kalınlığında keselim. Kestiğimiz hamurları tepsiye aralıklı dizelim. Mayalanması için bir süre bekletelim. Mayalandıktan sonra 195 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun . ALINTIDIR..