Rulo Çörek (Haşhaş Ezmeli)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve eylülfırtınası tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. eylülfırtınası

    eylülfırtınası Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Malzemeler
    250 gram süt (1 su bardağı) süt
    100 gram tereyağı ( 1 çay bardağı zeytinyağı da olabilir)
    1 tane yumurta
    1 tatlı kaşlığı kuru maya
    Yarım çay bardağı şeker

    Tuz,

    Aldığı kadar un

    Hamura sürmek için;
    3 Çorba kaşığı haşhaş ezmesi
    Şeker ( zevkinize göre)

    Haşhaşı sos haline getirebilmek için zeytinyağı

    haşhaşlı çörek

    Tarifi:

    Karıştırma kabına süt, yağ, şeker, maya ve tuzu alalım. Yumurtayı kıralım elimizle biraz karıştıralım.

    Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım. Kıvama gelince, yumuşak bir hamur olmalı, ılık bir yerde üzerini örtelim mayalanmaya bırakalım.

    Biz bu arada, bir kasede haşhaş ezmesini alalım üzerine şeker ve zeytinyağ ekleyip karıştıralım hazırladığımız sosu bir kenara alalım.

    Mayalanan hamuru açma tahtasının üzerinde incecik açalım, ne kadar ince açarsak o kadar güzel oluyor.

    Üzerine hazırladığımız haşhaş ezmeli sosu sıvayalım.

    Her yerine haşhaş ezmesi sürdüğümüz, hamuru rulo şeklinde saralım, 2 parmak kalınlığında keselim.

    Kestiğimiz hamurları tepsiye aralıklı dizelim.

    Mayalanması için bir süre bekletelim.

    Mayalandıktan sonra 195 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim.

    Afiyet olsun….

    ALINTIDIR..
     

Sayfayı Paylaş