Terbiyeli Pirinc Corbasi-Resimli

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve GSibel tarafından 2 Ocak 2015 başlatılmıştır.

  1. GSibel

    GSibel Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    [​IMG]

    malzeme
    yarim tavuk
    1 cay bardagi dolusu tepeleme pirinc
    3 yumurta sarisi
    1 limonun suyu
    3 yemek kasigi tereyag
    yarim bag maydanoz
    tuz karabiber
    yapilisi
    tavugu yikayip üzerini gececek kadar su koyup düdüklüde haslayin.daha sonra tel süzgecten suyunu süzüp etlerini biraz iri parcalar halinde didikleyin .süzdügünüz tavuk suyunu yaklasik 2 ,5 litreye tamamlayip ocaga koyup kaynatin. icersine tuz karabiber ve pirinci koyup pirincler yumsayincaya kadar pisirin en son didiklediginiz tavuk etlerini ekleyip bir on dakika daha pisirin .
    diger tarafta bir kasede yumurta sarilarini limon suyu ile birlikte cirpin .pisen corbanizi ocaktan cekip hazirladiginiz yumurta limon karisimina, corbanizdan bir kepce ekleyip karistirin.bu karisimi daha sonra corbaniza geri ilave edip karistirin. tekrar ocaga koymayin
    en son bir tavada tereyagini hafif kahverenci oluncaya kadar kizdiripbiraz karabiber serpistrin corbaniza ilave edin üzerine kiyilmis maydanoz ekleyip biraz dinledirip servis yapin
    afiyet olsun

    [​IMG]

    ALINTI
     

Sayfayı Paylaş