Enginarın Kararması Nasıl Engellenir?

Konusu 'Pratik Bilgiler' forumundadır ve JalefiR tarafından 28 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. JalefiR

    JalefiR Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Aldığınız enginarları soyduysanız ve hemen kullanmayacaksanız bu enginarlar bir süre sonra kararmaya başlayacaktır. Bu durumdan kurtulmanız için çözüm çok basit. Enginarları bir suyun içine koyun ve içine her enginar için dörtte bir dilim limon sıkın. Yani 4 enginar için 1 limon sıkın. Limonun bol olması enginarın kararmasını engelleyecektir.
     
  2. Sema

    Sema Tecrübeli Üye www.pembeoje.com

    bende enginar kararmasın diye limon kullanırım enginar alırken limon almayı asla ihmal etmem.
     
  3. Alara

    Alara Profesyonel Üye www.pembeoje.com

    Annemde enginar kararmasın diye limon kullanır bende pişince tadına bakarım.
     
  4. Ahu@

    Ahu@ Saygın Üye www.pembeoje.com

    Ben bilmiyordum sayenizde öğrendim kızlar teşekkürler.
     
  5. Zeyno

    Zeyno Yeni Üye www.pembeoje.com

    İnanmıyorum ben bu güne kadar neden hiç duymadım enginar almaktan vazgeçtim kararması nedeniyle.
     
  6. Özlem

    Özlem Yeni Üye www.pembeoje.com

    kolay olduğu kadarda umarım etkili bir bilgidir teşekkürler.
     

Sayfayı Paylaş