Gebelik nasıl oluşur?

Konusu 'Gebelik' forumundadır ve Ahucan tarafından 26 Ekim 2016 başlatılmıştır.

  1. Ahucan

    Ahucan Yeni Üye www.pembeoje.com

    Bir kadın için ne büyük heyecan ne büyük mutluluk anne olmak iyiki Allah bu mucizeyi kadınlara vermiş bu gurur verici özelliği biz bayanlar taşıyoruz.Annelik gibi bu gurur verici mucizeyi iyi anlamak ve gebelige dair bütün bilgilere sahip olmak itinalı ve titiz davranmak biz anne adaylarının en büyük görevi.

    Gebelik Nedir?

    Gebelik, kadın üreme hücresi olan yumurta ile, erkek üreme hücresi olan
    [​IMG]
    sperimin kadın üreme organlarının bir parçası olan kanallarda karşılaşarak, spermin yumurtayı döllemesi sonunda yeni bir canlının, yani bebeğin oluşmasıdır.Yandaki resimde
    yumurtanın üzerindeki spermleri görüyorsunuz.

    Gebelik, normal bir fizyolojik olaydır.
    Ancak, gebelik olayında hemen hemen bütün vücut sistemleri etkilenir. Bu nedenle; gebelikte izlemenin, yani doğum öncesi bakımın önemi çok büyüktür.

    Gebeliğin Oluşumu

    Gebe kalmak için en uygun zaman, iki adet kanamasının ortalarına rastlayan günlerdir. Bu günlerde kadının yumurtalıklarından bir tek yumurta atılır ve bu yumurta hücresi iki gün yaşar. Bu nedenle, kadın, iki adet kanamasının yaklaşık ortalarına rastlayan yumurtlama gününün 3 gün öncesi ve 2 gün sonrasında gebe kalabilir.

    [​IMG]

    Cinsel ilişki sırasında kadının haznesine boşalan erkek tohum hücreleri (spermler), hazneden rahim içine doğru hareket ederler. Kadının yumurtasıyla tüplerde karşılaşırlar. İçlerinden bir tanesi yumurtayı dölleyebilir. Erkek tohum hücrelerinin (spermlerin), kadın vücudunda yaşama süreleri yaklaşık 3 gün olduğundan bu süre içerisinde bir daha cinsel ilişki olmasa da yumurta döllenebilir.

    Döllenmiş yumurta değişmeye başlar ve tüplerde ilerleyerek 5-6 gün içinde rahmin içine gelir, rahmin kalınlaşan iç tabakasına yerleşir, sonra bu tabakaya gömülerek gelişmesini sürdürür.Aşağıdaki resimde görülmektedir.

    [​IMG]

    Yumurtanın döllenmesi ve rahmin içine yerleşmesi, adet görmeyi durdurur. Gebelikle ilgili değişiklikler ortaya çıkmaya başlar. Rahim yumuşar ve giderek büyür.
     

Sayfayı Paylaş