Tırnak Batması Tedavisi ve Öneriler.

Konusu 'El ve Ayak Bakımı' forumundadır ve Blkdsnhklsn tarafından 11 Kasım 2016 başlatılmıştır.

  1. Blkdsnhklsn

    Blkdsnhklsn Yeni Üye www.pembeoje.com

    Tırnak batması çok basit bir durummuş gibi algılansada tırnak batması insana dayanılmaz acı yaşatır yürümekte zorlanmamıza sebep olur batık oluşmuş bir tırnağa zamanında müdahale edilmezse ciddi tedaviler uygulanması gereken önemli bir rahatsızlık haline gelir.Tırnak batması nasıl önlenir nelere dikkat etmek gerekir basit ama etkili öneriler.

    [​IMG]

    Tırnak batması oldukça yaygın bir sorundur. Bu size bolca rahatsızlık verebilir ve tedavi etmesi karmaşık olabilir, ancak iyi hijyenle ve doğru bakımla batmayı önleyebilirsiniz. Tırnak batması özellikle tırnağa baskı yapan türde ayakkabı kullanımının yaygın olduğu kültürlerde sıkça görülen bir sorundur.

    Tırnak batması, genelde ayak başparmağının tırnağı büyürken kavisli veya kırık olduğunda görülür. Tırnak eğilirse veya kırılırsa, normal bir şekilde büyümez ve içe doğru gömülür. Bu da yürürken veya enfeksiyon söz konusu olduğunda büyük rahatsızlığa yol açar. Damarla ilişkili sorunlar, diyabet veya hissizliği olan kişiler bu sorunu önlemek için özen göstermelidir. Aşırı durumlarda bu durum başparmağın ampütasyonuna bile neden olabilir.

    Tırnak batmasını önlemek için aşağıdakileri göz önünde bulundurmakta yarar vardır

    1. Hijyeninize Özen Gösterin ve Tırnakta Kıvrılma veya Kırılma Olmadığından Emin Olun
    Ayak tırnaklarınızı çoğu zaman göz ardı edebilirsiniz veya onların temiz olduğunu varsayabilirsiniz. Tırnak batmasını önlemek için tırnaklarınızın temiz olması ve anomalileri tespit etmek için onları düzenli bir şekilde kontrol etmeniz gerekir.Bir tırnağın kırılması veya çatlaması durumunda onu derhal temizlemeniz ve mümkün olduğunca temiz tutmanız önem taşır.

    Sorunun tırnağın cildin üzerindeki kısmı etkilemesi nedeniyle onu temizleyememeniz durumunda, uygun hijyeni sürdürmeniz ve ona fazla baskı uygulamamanız en doğrusu olacaktır.

    2. Rahat Ayakkabılar Giyin
    Moda, tırnak batmasının ortaya çıkmasında önemli bir rol oynayabilir. Ön kısmı dar ve sıkı olan ayakkabılar yaygın hale gelmiştir. Bunlar göze hoş görünse de ve ayaklarınızın şık görünmesini sağlasa da, ayak parmaklarınızı hareket ettirebilmeniz ve oksijen için yeterli sirkülasyonun mevcut olduğundan emin olmanız önemlidir.

    Ön kısmı dar olan ayakkabılar giymekten kaçınamıyorsanız, en azından ayak parmaklarınızın yarım santimetre kadar bir hareket boşluğuna sahip olmasını sağlamanız gerekir. Ayrıca ayakkabının üst kısmının tırnak üzerine baskı uygulamamasını sağlamalısınız, çünkü bu tırnak batmasına neden olabilir.

    3. Kapalı Ayakkabı Giymekten Mümkün Olduğunca Kaçının
    Tırnak batmasıyla ilgili komplikasyonlardan birinin enfeksiyonlar olduğunu yukarıda belirttik. Bunlar çeşitli nedenlerden dolayı görülür: tırnaklarınızla bağlantılı olarak hijyen eksikliği ve ayaklarınıza giden oksijende yetersizlik. Bu nedenle, fırsat buldukça sandalet veya ön kısmı açık ayakkabı giymeye çalışmalısınız. Ayrıca, ayakkabılar kapalıysa veya birkaç saat giyilmişse, iki gün üst üste aynı ayakkabıyı giymekten kaçınmalısınız.


    4. Ayak Hastalıkları Uzmanına Görünün
    Bir ayak hastalıkları uzmanı ayak bakımı konusunda uzmanlaşmış bir doktordur. Bu nedenle, ayaklarınızın sağlığını korumak ve tırnak batmasını önlemek için size en büyük desteği sağlayacak kişidir. Eğer bir kadınsanız ve pedikür yaptırmayı seviyorsanız, bu hizmeti sağlayan bir uzmana görünmenizi öneririz.Maalesef çoğu zaman bu hizmeti sağlayan kişiler yeterli bilgiye sahip olmamaktadır ve enfeksiyon kapmanıza veya tırnak batmasının ortaya çıkmasına neden olabilirler.

    5. Tırnaklarınızı Kesin ve Şişmeye Neden Olmayın
    Her ne kadar bir ayak hastalıkları uzmanına görünmenizi önersek de, ayak tırnaklarınızı kendiniz de kesebilirsiniz. Tırnaklarınızı onların hattını izleyerek kesmenizi, bunu yaparken cilde fazla yakın kesmemenizi ve geride kırık parçalar bırakmamanızı öneririz. Bunu yeterince büyük bir tırnak makasıyla gerçekleştirmenizi öneririz.

    Tırnak Batmasını Önlemeyi Öğrenin
    Tırnak batmasını ve onun neden olduğu rahatsızlığı önlemek sadece bir miktar dikkat ve bolca hijyen gerektiren bir iştir. Ufak da olsa bir ağrı hissetmeniz durumunda durumu incelemesi ve çözüm sağlaması için bir ayak hastalıkları uzmanına görünmeyi ihmal etmeyin.
     
  2. Belemir

    Belemir Yeni Üye www.pembeoje.com

    Ayak sağlığı için ayakkabı çok önemli güzel duruş adına ayaklarıma ne eziyetler ettim inanmazsınızo_O
     

Sayfayı Paylaş