Obez kedi" diyetle 4 ayda 5,5 kilogram verdi.

Konusu 'Evcil Hayvanlar' forumundadır ve Eylem tarafından 20 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

  1. Eylem

    Eylem Yeni Üye www.pembeoje.com

    Olmaz olmaz demeyin buda kedi diyeti inanılır gibi değil ama 5.5 kilo veren kediyi görünce inanamadım.

    [​IMG]






    Bursa'da sahibi tarafından getirildiği Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde obezite tedavisi uygulanan "Taş Kafa" adlı kedinin ağırlığı 4 ayda 10,5 kilogramdan 5 kilograma düştü.
    Merkezde görevli Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, 5 yaşındaki kedinin ilk muayenesinde karaciğeri ve kalbinde yağlanma, böbreğinde taş olduğunu belirlediklerini söyledi.

    Hayvanın obezite sorununun tamamen yanlış beslenmeden kaynaklandığını tespit ettikten sonra her ay ortalama 1 veya 1,5 kilogram verdirecek şekilde diyet programı uyguladıklarını belirten Yazıcı, şöyle devam etti:
    "Günlük öğünlerini önce üçten ikiye, daha sonra ise bire indirdik. Kuru mamaların yanında protein ve yağ oranları düşük yaş mamalarla besledik. Ara öğün ve atıştırmalık vermedik. Uyguladığımız diyet programıyla ağırlığı 4 ayda 10,5 kilogramdan 5 kilograma indi. Karaciğer değerleri güzel, böbrek taşlarıyla ilgili sorunlar da çözüldü, idrar yapımında da bir zorluk yok. Şu an her şey yolunda gidiyor. Fazladan 3 kilosu daha var. Onu da attıktan sonra inşallah daha fit bir kedi olacak. Dönem dönem kan ve idrar tahlillerini yapıyoruz. Bu arada egzersizler önemli. Fizik tedavi için kullandığımız alanlarda oyun parkuru var. Gerekirse kedinin yanına kendimiz girerek ya da yanına başka kedi koyarak onunla oynamasını sağlıyoruz ve performansını, enerjisini artırıcı fiziksel aktiviteler yaptırıyoruz. Kedilerin sadece oynamaları yeterli oluyor çünkü onlar bunun için zaten yeterince efor harcıyor."

    [​IMG]

    Yazıcı, yaklaşık 1,5 ay sonra kediyi taburcu edecekleri bilgisini verdi.

    "Kedim her şeyi yiyor" deyip çok beslemeyin

    Obezitenin özellikle evcil hayvanlar olmak üzere her canlı için tehlike oluşturduğunu anlatan Yazıcı, tıpkı insanlar gibi onlara da düzenli beslenme programları yapılması gerektiğini vurguladı.

    "Kedim her şeyi yiyor" diyerek ara öğünleri çok sık tutmamak gerektiğine dikkati çeken Yazıcı, "Kaşar, salam, sucuk, sosis gibi yağ oranı yüksek gıdalar sürekli verildiğinde hayvan obez bir duruma gelebilir. Hayvanları insanlarda olduğu gibi düzgün gıdalarla düzgün öğünlerde beslemek önemli. Yoksa onlarda da insanlar gibi karaciğer ve kalp yağlanmaları oluyor ama düzgün bir beslenme programı uygulandıktan sonra sorun kalmıyor" ifadesini kullandı.

    [​IMG]

    Yazıcı, evcil hayvanların ara öğünlerinin olmaması gerektiğini dile getirdi.

    Sahiplerinin, kedileri sık sık beslemeye uğraştığına değinen Yazıcı, "Bu durum, kedinin günlük öğünü bir çay bardağıysa ikiye çıkarıyor. Biraz daha besleyelim derken 3-4 çay bardağına çıkıyor, sonra da kedi çok kilo alıyor" diye konuştu.
     
  2. zehra

    zehra Yeni Üye www.pembeoje.com

    Olmaz olmaz demeyin kedilerde diyet yapabiliyor demekki:D
     
  3. Çilay

    Çilay Yeni Üye www.pembeoje.com

    Verdimi vermek zorundamı kaldı bana kalırsa o kısmı tam bir muamma:D
     
  4. zehra

    zehra Yeni Üye www.pembeoje.com

    Sonuç olarak bir kilo kaybı var ama şimdi kedinin iradesini göz ardı etmeyelim dimi ama :rolleyes::rolleyes::D:D
     
  5. Deniz

    Deniz Yeni Üye www.pembeoje.com

    Kedi bile diyet yaptı sonuç aldı bir ben diyet yapamadım.o_O
     

Sayfayı Paylaş