Dış Cephe Mantolaması Nasıl Yapılır ?

Doğalgaz kullanılan evlerde olmazsa olmazlardan olan dış cephe mantolaması, büyük oranda ısı tasarrufu sağlamakta oldukça büyük bir etki yapmaktadır. Isı izolasyonu konusunda oldukça önemli olan mantolama işlemleri 7 aşamadan meydana gelmektedir. Ayrıca uygulamadan maksimum performans alınabilmesi için de her aşama kendi alanında uzman olan kişiler tarafından yapılmalıdır.

Mantolamada Kullanılan Standart Malzemeler

Isı yalıtım levhaları, yapıştırma harçları, ısı yalıtım sıvası, donatı dilesi, dekoratif kaplama sıvası, mekanik tespit dübelleri, subasman profili, köşe profili, dilatasyon, damlalık, dış cephe boyası, denizlik profili yer almaktadır.


İç Giyim

İşlem Sırası

  • Yüzey hazırlığı yapılmaktadır. Uygulamanın gerçekleşeceği yüzeyler kir, toz ve nemden arındırılmış olmalıdır. Kabarma ya da dökülmelerin olduğu yüzeyler özel tel fırçalarla fırçalanarak temizlenmeli, çatlak ve kırık yerlerin onarımı sağlanmalıdır.
  • Subasman profili yerleştirilir. Mantolama uygulamasında kullanılan levhalar, subasman profil içine yerleştirilir ve düzgün bir hat oluşturması sağlanır.
  • Mantolama levhaları yapıştırılır. Yapıştırılacak yüzeylerin kenarları boyunca çerçeve metoduyla yapıştırma harcı sürülmektedir. Levhaların ortalarına noktasal yapıştırıcılar sürülmektedir.
  • Mantolama levhaları dübellenir. Yapıştırma işlemi için kullanılmış harcın kurumasından 1 gün sonra türbülans ve rüzgar etkilerini önleyebilmek için ısı yalıtım malzemeleri, plastik dübellerle her metrekareye 6 adet gelecek şekilde dış cepheye tespit edilmektedir.
  • Köşe profilleri yerleştirilir. Binaların dış yüzeylerinde olan köşelerde su ve rüzgar etkileri nedeniyle mantolama sisteminin ayrılma risklerine karşı engellemeler yapılmakta ve düzgün köşelerin elde edilebilmesi için köşe profil uygulamaları yapılmaktadır. Dilatasyon, damlalık ve denizlik profilleri uygun yerlere uygulanmaktadır.
  • Fileli sıva uygulaması yapılmaktadır. Mantolama levhalarının üzerlerine birinci kat sıva uygulaması yapılmaktadır. Kopmalar ve çatlamaya engelleyen donatı filesi ilk katta sıvanın içine gömülerek yerleştirilmektedir. Sıva kurumadan önce daha kalın olan ikinci kat sıva uygulaması gerçekleştirilmektedir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın