Ayda İki Adet Görme, Sık Adet Görme Teşhisi ve Tedavisi Nasıldır?

Görülen bir adetin ilk gününden bir sonraki adet dönemine kadar geçen süre yirmi bir günden kısa olursa adet görme düzensizliği vardır. Bu anormallik kadınlar arasında ayda iki kere adet görüyorum şeklinde tasavvur edilir.

Sık adet görmek zararlı mıdır?

Sık adet görmek çoğu kadın için problem olarak görülmez. Ancak bunun sebeplerinin araştırılması ve bu araştırma sonunda çıkacak sonuçlara göre tedavi edilmesi gereken rahatsızlıklara neden olabilir. Myom, polip gibi bazı rahatsızlıklar sık adet görme sebebi olarak görülebilir. Bu oluşumların sonunda çok fazla kan kaybetmek ise kansızlığa yani anemiye sebep olabilir. Çoğu zaman kişide hormonal bir dengesizlik varsa bu durumun tedavi edilmesi gerekir. Bu tedavi şekli ise adet düzenleyici ilaçların kullanımı ile olabilir. Çoğu zaman da oluşan myom ya da polip gibi rahatsızlıklar sonucu ameliyat türü tedavi gerçekleşebilir.


İç Giyim

Düzensiz Adet Görmenin Nedenleri

Sık adet görme sebepleri nelerdir?

Bazı kadınlarda adet düzensizliklerinin sebepleri bulunamaz. Bazılarında ise myom, hormonal dengesizlikler ya da polip gibi durumlar sık adet görme nedenlerindendir. Bunun yanında aşırı stres yaşamak, mevsimsel geçişler de adet düzensizliklerine ve sık adet örmeye neden olur. Kişide guatr varsa sık adet görme sebeplerine bu durum da eklenebilir. Guatr muayene ve ultrasonografi tetkikleri ve çeşitli tahliller sonucunda teşhis edilir.

Çoğu zaman bir ay içinde iki defa adet görmek bazı hastalıkların da sonucu olabilmektedir. Vajina bölgesinde meydana gelen rahatsızlıklar, bir ay içinde birden fazla kanama yaşayabilir. Bu yüzden bu konuya önem verilmeli ve bir ay içinde birden fazla kanama yaşanıyorsa muhakkak doktor kontrolüne gidilmesi gerekir.

Sık adet görmesi sonucu ne olur?

Normal adet döngüsü zaten kadınların canını sıkan ve dengesini bozan bir durumdur. Ayrıca sık şekilde adet görmek kişinin dengesi oldukça bozar ve kişide halsizlik ve bitkinlik yaratır. Çok fazla kan kaybı ise kişinin hemoglobin değerinin daha fazla düşmesine sebep olur. Menopozdan sonra bazı görülen kanamalar kanser belirtisi olma riski taşıdığından muhakkak doktor kontrolüne gidilmesi gerekir.

Düzensiz adet görmede teşhis ve tedavi nasıl olur?

Sık adet görmede teşhis için ultrason ve kan tetkiklerine gerek duyulur. Hormonal açıdan herhangi bir durum varsa bu durumlar için çeşitli tetkikler yapılır. Kronikleşmiş bir rahatsızlık söz konusu ise tedavi yöntemi buna göre değişiklik gösterecektir. Sık adet görme konusunda tedavi yolu ise adet düzenleyici ilaçlar kullanmaktır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın