Cinsel İçerikli Rüya Görmenin Sebepleri

Rüyalar, yaşadıklarınızdan ve bilinçaltınızdan kalanlardan sizin isteğiniz dışında etkilenebilir. Rüyada seks yapmak veya cinsel içerikli rüya görmek farklı anlamlara gelebilir. Psikolojik duruma, yakın zamanda yaşadıklarınıza ve bilinçaltı durumunuza göre seks içerikli rüyanın anlamı farklı şekillerde yorumlanabilir. Özellikle erkeklerde yaşanan bir durum olsa da cinsel içerikli rüyalar görmenin kadınlarda da pek çok farklı nedeni olabilir.

  • Çocukluğunuzdan bugüne bilinçaltında kalanlar,
  • Cinsel istek dürtüsü,
  • Uzun süre cinsel ilişkiye girmeme,
  • Ergenlik döneminde cinselliğe olan istek gibi pek çok farklı nedenden dolayı görülebilir.

Erkeklerde düş azması olarak da bilinen ve boşalma ile sonuçlanan rüyalar ergenlik döneminde daha sık görülür.

Rüyada Seks Yapmak


İç Giyim

Cinsel İçerikli Rüyalar

Rüyalar bizim kontrolümüz dışında geliştiği için kontrol edilmesi mümkün değildir. Özellikle gün içinde yaşananlar nedeni ile bilinçaltında oluşanlar rüyaların şekillenmesinde etkili olabilir. Rüyada görülenler gerçek hayatta olmasını istediğiniz anlamlı şeyler olabileceği gibi hiç düşünmediğiniz şekilde de gelişebilir.

Uzun süre cinsel ilişkiye girmemek özellikle gece rüyada seks yapmak veya cinsel içerikli konuların görülmesine neden olur. Bu durumda görülen görüntüler tam olarak gerçek dünya ile aynı olmasa da kişi bundan haz duyabilir. Ergenlik döneminde daha sık görülen bu rüyalar evlenme veya düzenli cinsel hayatın olması durumunda azalabilir.

Rüyada Cinsel İlişki Görmek

Cinsel İçerikli Rüya Görmenin Etkileri Nelerdir?

Herkes rüya görmediği gibi rüyaların kontrol edilmesi de mümkün olmadığından neler görüleceği bilinemez. Erkeklerde rüyada boşalma durumu sık görülen ve ergenlikte yaşanan bir durumdur. Bu durum karşısında erkekler çoğu zaman kendilerini suçlu hissedebilir veya bu durum nedeni ile kendilerini kötü hissedebilirler.

Kadınlarda bu tarz bir durum oluşmaması rüyada sevişme görülmesi sorun oluşturmaz. Bu nedenle kişileri de rahatsız etmez. Bu rüyaların içerikleri olması gerektiği gibi olmayacağı gibi farklı şekillerde de gelişebilir.

Rüyada Seks Yapmak Ne Anlama Gelir

Rüyada Cinsel İlişki Yaşanması

Cinsel istek kişilerin karşılaması gereken dürtüleri arasında yer aldığı için karşılanmaması durumunda farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Uzun süre cinsel ilişkiye girilmemesi durumunda ve bu isteğin karşılanmaması durumunda kişiler rüyalarında cinsel ilişkiye girdiklerini görebilirler.

Çoğu zaman anlamlı bir ilişki yaşansa da bazen farklı istekler ve dürtüler nedeni ile yaşanan olaylar normal hayatta olması gerektiğinden farklı şekillerde de gelişebilir.

Cinsel isteğini çok fazla bastıran kişiler rüyada sevişme, rüyada hoşlandığı kişi ile seks yapma yada rüyasında hayalini kurduğu fantaziyi gerçekleştirme şeklinde şeyler görebilir. Rüyada sevişme veya seks yapma sonucu orgazm yani boşalma meydana gelebilir. Bunun sebebi yüksek oranda tahrik olmaktan kaynaklanmaktadır. Genç kızlar yada ergenlik dönemindeki erkekler sıklıkla bu tür rüyalar görmektedir…

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın