Bebekler Ne Zaman Yürümeye Başlar?

Her bebek, doğumda herhangi bir problem meydana gelmemişse zamanında yürümeye başlar. Her anne baba, bebeklerinin ilk adımını görmek ve yürümeye başlamasını seyretmek için can atar. Genel olarak bebekler 11 ile 18 ay arasında yürümeye başlar.

Bebeğim ne zaman yürür

Bebeklerin yürümeye başlama belirtileri nelerdir?


İç Giyim

  • Bir bebek, yürümek için 1000 saatlik bir pratik evresinden geçmesi gerekir.
  • Bir bebeğin yürümeye çalışması pratik olarak doğduğunda başlamış olur ve genel olarak 1 yıl bu pratik devam eder.
  • Tüm bebekler yürüme refleksi ile doğar.

9 aylık bebek oturmaya ve yuvarlanmaya başlarken ayaklarının üzerinde de durmaya başlamayı öğrenir. Bu devrede kendisine güvenmesi ve dengede durması evresi başlar. Bebeklerde ilk adım 9-12 ay arasında atılmaya başlar. 14-15 aylıktan sonra yürümeye başlar.

Çoğu bebek 14-15 aylıktan önce 10-11 aylıkken yürümeye başlayabilir. Ancak yürümeye başlamak kendine güven meselesi ile başlar. Bu yüzden bazı bebekler daha geç yürüyebilir. 18 aylığa kadar bebeklerin yürümeye çalışması normaldir. Çoğu bebek 18 aylığı geçtiği halde yürümeyebilir. Bu durumda anne babanın telaşa kapılmadan bazı belirtilere dikkat etmesi gerekir.

  • Bebeğiniz 18 aylık olduğu halde yürümeye başlamadıysa ilk önce bir iki kelime söyleyip söylemediğine bakılmalıdır.
  • Adı söylendiğinde kafasını çevirmiyor ya da bakmıyorsa, elinde herhangi bir oyuncak varken diğer eline geçiremiyorsa bir gelişim sorunundan şüphelenilebilir.
  • Bebeğin etrafına ilgi göstermemesi, oyuncaklarına ulaşmak istememesi bazı sorunların olabileceğini gösterir.
  • Tüm bunlara rağmen bebek her türlü ilgiyi gösteriyor, adı söylendiğinde o yana bakıyor ya da oyuncaklarını bir elinden diğerine geçirebiliyor ancak 1.5 yaşını doldurduğu halde yürümüyorsa yürümede gecikme olmasından iyice emin olunmak için doktora başvurulmalıdır.

Bebekler yürümeye ne zaman başlar

Anne ve babalar ne yapmalıdır?

Bebeğinizin yürümeye başlaması kendisine güvenmesiyle başlar. Bebeğin yürümek için çaba göstermesi bebeğin kendisine güvenmeye başladığını ve dengesini kullanması gerektiğini anlamaya başladığını gösterir.

Bebeğinizde böyle bir çaba görüyorsanız yapmanız gereken bebeğinize güven aşılamak ve teşvik etmektir. Birlikte yürümeye çalışmalı elinden tutarak onun güvende hissetmesine yardımcı olmalısınız. Bebek yürümek istemiyorsa kızmamalı ve bebeği zorlamamalısınız.

Bebekler, yürümeye çalışırken düşebilir. Bu durumda hemen bebeği kaldırmamalı onun kendi çabasıyla kalmasına izin vermelisiniz.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın