Doğum Sonrası Adet Başlangıcı

Doğumun ardından kadınların ilk adet olma zamanları kişiden kişiye farklılık gösterir. Doğum yapmış olmanıza rağmen adet görmemişseniz endişelenmeyin. Çünkü bazı kadınlar ilk adetini bir ay sonra görebildikleri gibi bazıları ise bir yıl hatta daha da fazla bir süre sonra adet olmaya başlayabilmektedir. Adet gecikmesi gebelik riskini de azaltmakta çoğu kadın bu süre zarfında hamile kalmamaktadır.

Doğum sonrası ne zaman adet görülür

Bununla birlikte gebelik ihtimaline karşılık korunmadan ilişki yaşamanız da önerilmez. Eğer emzirmeyi sonlandırmanıza rağmen hala adet görmemişseniz mutlaka bir doktora görünmeniz gerekmektedir.


İç Giyim

Doğumdan sonra adet görme

Doğumdan sonra hormonlar hemen eski hallerine dönmüyor. Kadının vücudunun iyileşmesi ve hormonların düzenlenmesi için belirli bir sürenin geçmesi şart. Üstelik bu süre size dinlenmeniz ve kendinizi toparlamanız için de olanak sağlıyor.

Doğumun ardından adet döngüsünün düzene oturması için de belirli bir zamanının geçmesi gerekiyor. Emziren anneler diğerlerine oranla çok daha geç adet görüyorlar. Bu durumun sebebi göğüs uçlarının emzirme esnasında uyarılması ile bazı hormonların seviyesinin yükselmesi. Emzirme hormonlarının yükselmesi adet kanamasını başlatan folikül gelişiminin gerilemesine yol açıyor. Anne bebeği düzenli bir şekilde emziriyorsa yumurtlama döngüsü bastırıldığından kişi adet görmüyor. Emzirmeyen anneler ise genellikle doğumdan sonra iki hafta içinde adet oluyorlar.

Doğum Sonrası Adet Düzeni

Doğumdan sonra görülen ilk adet büyük oranda düzensizdir. Normalde adet döngüsü 2. ve 3. adetlerde normale dönerek bir düzene girmektedir. Kadın ilk kez adet gördüğünde kimi zaman yumurtalama da gerçekleşmediğinden kanama oldukça az olabilmektedir. Fakat bu durumda ilerleyen zamanlarda tamamen normale döner. Sezaryen veya normal doğum arasında adet kanaması konusunda bir fark yoktur. Eğer kadın bir yıl boyunca adet görmemişse hormon tedavisi ile adet görmesi sağlanabilir. Emzirme sırasında adetin kesilmesi annenin bebeği ile ilgilenmesini ve ona yoğunlaşmasını sağlamak; yeni gebelikleri önlemek için verilmiş bir lütuftur. İnsan vücudu o kadar mükemmel bir şekilde işler ki hormonlar bile bebek ve annenin sağlıklı olması için değişir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın