Hamilelikte Göğüs Ağrısı

Hamilelik yaşayan her kadın vücudunda birçok değişiklik geçirir. Karnı büyük, göğüsleri büyür, bebek büyüdükçe yürümesi, oturması, kalkması, uyuması bile değişmektedir. Tüm bu değişikliklerin yanında birçok ağrı ve sızı da beraberinde gelir.

Hamilelikte vücutta ne gibi değişiklikler olur?

Gebeliğin en gözle görünür belirtisi olarak göğüslerde değişiklik başlar. Gebelik dönemi göğüslerin büyüdüğü ve iyice hassasiyet kazandığı dönemlerdir. Hamilelik döneminin dördüncü ve yedinci haftası artık göğüsler hassasiyet yönünden en üst düzeye çıkar. Hormonlarda birçok değişiklikler meydana gelir. Göğüsler yağ ve kan depolamaya başlar. Bu yüzden anne adayları hamileliklerinin ilk haftalarında göğüs ağrısı çekmeye başlar.


İç Giyim

Hamilelikte Meme Ağrısı

Hamilelik döneminde göğüs ağrısı ne zaman başlar?

Hamilelik döneminde göğüsler yağ ve kan depolamaya başladığı dönemde göğüslerde ağrılar başlar. Hamileliğin ilk haftası göğüs ağrılarının artmaya başladığı dönemlerdir.

Hamilelik döneminde göğüslerde nasıl değişiklikler olur?

Gebelik dönemi kadınların en çok değişime uğradıkları dönemdir. En çok da göğüsler bu değişimden nasibini alır. Göğüslerle beraber göğüs uçları da büyümeye başlar. Bu bebekler açısından önemlidir. Çünkü göğüs ucu büyümeye başlayınca bebek anneyi daha kolay emmeye başlayacaktır. Göğüs çevresinde bulunan kahverengi bölge daha da genişler. Kahverengi bölümde bulunan benekli alan da bu dönemde artmaya devam eder.

Hamilelik döneminde göğüslerde mavi damarlar da oluşmaya başlar. Bu mavi damarların görevi bebeğe süt taşıyacak olan damarlardır.

Hamile kadınlarde göğüs ağrısı neden olur

Hamilelikte göğüs ağrısı geçirme yolları nelerdir?

Hamilelik döneminde eğer cinsel ilişkiye giriliyorsa eğer göğüs ağrıları başladıysa ilk önce bu durumu eşinizle konuşmanız gerekir. Bu dönemler hassas olunan dönemler olduğu için eşler bu durum karşısında nazik davranacaktır.

Eğer gece uyurken göğüs sancılarınız sizi uyutmuyorsa normal kullandığınız sütyen yerine sporcu sütyenlerinden ama pamuklu olanlarından tercih edebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız bedenin bir beden büyüğünü alabilirsiniz. Sporcu sütyenleri sizi biraz daha rahat ettirecektir. Göğüs ağrınız fazla ise sütyensiz yatabilirsiniz.

Bunların yanında beslenmeye dikkat etmek gerekir. Kalsiyum, magnezyum ve demir eksikliğini gidermek önem kazanır. Stres yaratacak ortamlardan kaçınarak stresi bünyenizden uzak tutabilirsiniz. Vücudunuzu rahatlatma adına doğum öncesi yoga dersi alabilirsiniz.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

3 Yorum

  1. Gogus te herhangi bir ağrı yoksa bu hamile olmadığımız anlamına mi gelir

  2. Gecen ayın 12sinde adet gördüm ve çok sızladı şişlik te var biraz bu ay yine şişlik ve sızlama var ve adet görmedim yardımcı olabilirmisiniz

  3. 19+3 olduk gündüz olmayan hassasiyet gece uyurken donerken uyanmama sebeb oluyo boyle bir agri normalmi?

Bu Konuya Yorum Yapın