Tüp Bebek Aşamaları

Birçok çift anne baba olmak isteseler de çoğu zaman bazı durumlardan dolayı çocuk sahibi olamazlar. Günümüz teknolojisi ve gelişen tıp sayesinde artık birçok çift sevinmekte ve anne baba olabilmektedir.

Tüp bebek sahibi olabilmek için insanların birçok aşamadan geçmesi gerekir. Bu aşamalar sayesinde uygun görülen ve denemeler sonucunda oluşan tüp bebekten sağlıklı çocuklar dünyaya gelmektedir.

Tüp bebek tedavisi için özel tüp bebek merkezlerine başvuran çiftlerin geçmesi gereken bazı aşamalar vardır. Bu aşamalar sayesinde çiftler tüp bebek için uygun olup olmadıklarını öğrenme şansını bulurlar.


İç Giyim

Tüp bebek fiyatları

Tüp bebek tedavisinde beş aşama

İlk aşama doktor muayenesidir. Doktor ilk önce anne adayının adet gününü öğrenmelidir. Adet gününün iki ya da üçüncü günü başlayan muayenede yumurtalıkların ne durumda olduğu tespit edilmelidir. Bunun amacı yumurtalıklarda herhangi bir problemin olup olmadığını araştırmak ve buna göre tedavinin başlayıp başlamamasına karar vermektir. Yumurtalıkların durumu tespit edildikten sonra yumurtalık kapasitesi ve buna uygun ilaç ve dozları da belli olacaktır.

Tüp bebek aşamaları

İkinci aşama ise yumurtalıkların uyarılması işlemidir. Yumurtalıklarda herhangi bir probleme rastlanmamışsa enjeksiyon uygulaması başlar. Yaklaşık on gün süren enjeksiyon uygulamasının ardından gerekli tetkikler yapılır ve buna göre yumurta toplama aşaması için uygun güne karar verilir. Bu dönemde anne adayının kullanması gereken ilaç ve dozları da belli olur.

Tüp bebek nasıl yapılır

Üçüncü aşama yumurtaların toplanmasıdır. Bu işlem anestezi ile yapılır. Bunun amacı anne adayının herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemesidir. İnce uçlu bir iğne ile gerçekleştirilen yumurta toplama işlemi tamamlanır ve yumurtaların döllenmesi için uygun labaratuvar ortamına alınır.

Tüp bebek

Dördüncü aşama yumurtaların döllenmesi işlemidir. Bu işlem için baba adayından sperm örneği alınır. Bu sperm sayesinde yumurtalar labaratuvar ortamında döllenmeye alınır. Bir gün beklenir ve yumurtaların döllenip döllenmediği gözlemlenir.

Beşinci ve son aşama ise tüm bu işlemlerin sonunda anne adayına eğer yumurta döllenmişse döllenen yumurtaların anne adayına enjekte edilmesi gelir. Daha sonra gebelik testi yapılarak anne karnında döllenen yumurtanın yaşayıp yaşayamadığı belli aralıklarla yapılan muayenelerle kontrol altında tutulur.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın