Yeni Doğan Bebeklere Nasıl Masaj Yapılır?

Bebekler, gerek anne gerek baba tarafından özlemle beklenen canlılardır. Bebekler, bir aile olmanın temelidir, simgesidir. Bebekler, bir evin neşe kaynağı, birbirine bağlılığın, sadakatin en küçük ve güzel meyvesidir. Küçük adamlar ve küçük hanımlar bize, evlerimize neşe getirirler.

Bebeğin gazı olduğunda yapılan masaj

Bebeklerin gazı varsa yapılacak hareketler beş altı kez tekrarlanmalıdır. İlk önce eller sıcak su ile yıkanır ve birbirine sürtülerek avuç içleri ısıtılır. Avuçlar bebeğin karnına yerleştirilir ve bir süre beklenir. Bebek bu hareketle sakinleşir.


İç Giyim

Kaburga altından kasıklara doğru hafif şekilde bastırılır ve bir el ile ayaklar tutulur ve diğer elle karın kısmı sıvazlanır. Daha sonra dizler karna doğru itilir ve 5-10 saniye kadar beklemek gerekir. Karnın üzerine elinizi koyarak saat hareketlerini hafif hareketlerle yapın. Bu hareketlerden sonra yine dizler karna doğru itiler ve 5-10 saniye beklenir.

Avuç içleri başparmaklar birleşecek şekilde göbek üzerine konur. Eller iki yana doğru herhangi bir şeyi düzeltiyormuş gibi hareket ettirilir. Ardından yine dizler bükülür ve karna doğru itilerek 5-10 saniye beklenir.

Bebeğin karın bölgesinde elinizle kontrol yaparak gaz kalıp kalmadığını kontrol edin. Eğer kalmışsa aynı işlemleri tekrarlayın. Bu hareketler emzirildikten 15-20 dakika sonra birkaç kez uygulanır.

bebek masajı

Bebeğe vücut masajı

Oda sıcaklığı ayarlandıktan sonra eller göğsün yanlarına konur ve aşağı doğru hareket ettirilir. Bu hareket 5-6 kez tekrarlanır.

Sonra kola masaj uygulamasına geçilir. Kol altından lenf bezlerinin bulunduğu alandan saat yönüne doğru dairesel hareketler uygulanır. Her iki kola da aynı şekilde masaj uygulanır. Bebek sırt üstü döndürülerek sağ eliniz kalçasına konur ve sol el enseden aşağıya doğru inip çıkarak sıvazlama hareketi yapılır. Sonrasında her iki el sırta konur ve aynı hareket enine yapılır. Parmak uçlarınızla sırtına gıdıklama hareketi yaparak bebeği iyice rahatlatın.

Bebeğe yüz masajı

Parmak uçların alın kısmında birleştirilir ve şakaklara doğru kaydırılır. İşaret parmağı üst ve alt dudaklardan sırayla tutulur ve gülümseme hareketi yaptırılır. Çene kemiği dairesel hareketlerle yumuşatılır. Daha sonra parmaklar kulağın arkasından çenenin altına doğru yavaş hareketlerle kaydırılarak bebeğin dudak ve çene kasları rahatlatılır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın