Duvar Kağıdı Yapıştırırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Duvar kağıtları farklı desen ve renkleri, uygulama kolaylığı, dayanıklı bir yapıya sahip olması ve estetik açından güzel bir görünüm yaratılmasına yardımcı olmasıyla dekorasyonda vazgeçilmez bir parça olarak görülmektedir. Ancak duvar kağıtlarının yapıştırılması ve sökülmesinde dikkat edilmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır.

Yapıştırma İşlemleri

Duvar kağıtlarının uygulanmasından önce mutlaka duvar zeminleri uygulama için uygun hale getirilmelidir. İlk olarak duvar ve tavan iyice temizlenmelidir. Bu temizleme işlemi yapılmazsa zeminde kalan tozlar kağıtların yapışmaması ya da kabarcıklar oluşması gibi sorunlara neden olacaktır. Duvar kağıtlarının yapıştırılması sırasında elektrik ihtiyacı olmayacaksa prizler yerinden sökülebilmektedir. Bu sayede daha kolay uygulama yapılabilmesi için rahat bir çalışma ortamı yaratılacaktır.


İç Giyim

Zeminde daha önceden yapılmış eski bir duvar kağıdı olması durumunda ise duvara zarar vermeden çıkarmaya dikkat edilmelidir. Daha sonra is yeni duvar kağıdı için hazırlanmış sıva, dikkatli ve düzgün bir biçimde duvara sürülmeli ve kuruması beklenmelidir. Bu sıva duvar kağıdının pürüzsüz durmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda alçıpen ya da kur astarlı duvarlarda kağıt yapıştırılmadan önce astarlama yapılmalıdır. Duvarlar bu şekilde hazırlandıktan sonra duvar kağıtlarının yapıştırılması işlemine başlanabilir.

Tutkal Hazırlığı

Uygulama yapılacak duvar boyu ölçülerek yaklaşık 10 cm kadar kesme payı bırakılır ve kağıdın ilk kalıbı kesilir. Daha sonra kesilecek kalıplar da ilk kalıba uygun olacak şekilde kesilmelidir. Yapıştırma için kullanılacak olan özel tutkalın hazırlanması için büyük bir kova içerisine su ve tutkal konularak iyice karıştırılır. 20 dakika boyunca kovada bekletilen tutkal duvara ya da kağıda sürülür. Bu tercih için kullanılacak duvar kağıdının malzemesi önem taşımaktadır. Tutkal rulo fırça yardımıyla duvara sürülür.

Hazırlanmış olan kalıplar yukarıdan aşağı olacak şekilde yapıştırılır. Daha sonra kuru bir bezle ortadan kenarlara doğru kağıtların üzerinden geçilir. Bu sayede oluşacak kabarcıklar önlenmiş olur. Tüm kalıpların yapıştırılmasından sonra mala yardımıyla üzerinden geçilerek hava boşluklarının yok olması sağlanır. Duvar tavan ve zemininde kalan fazlalıklar ise falçata yardımıyla kesilerek ortadan kaldırılır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın