İlkbahar- Yaz Makyaj Modası

Yaklaşan ilkbahar ve yaz ayları nedeniyle yeni sezonda sık sık göreceğimiz kıyafetler vitrinlerde yerini almaya başlamıştır. Bu kıyafetlerin tamamlayıcısı olacak makyaj trendleriyle uyumlu bir görünüm yakalanmaktadır. İşte sezona damgasını vuracak makyaj uygulamaları:

  • Doğallık: Günümüzde güzellik anlayışı doğallığa doğru kaymaktadır. Birkaç sezondur dikkat çeken bu durum bu sezonda daha fazla öne çıkacak. Neredeyse yokmuş gibi izlenim uyandıracak makyaj uygulamalarına yer verilecek olan makyajlarda ışıl ışıl ve canlı bir görünüme sahip olan ciltler de ön planda olacak. Yalnızca fondöten ve teninizle uyumlu çok hafif tonlarda allık kullanımıyla doğal bir cilt görünümü elde edilebilmektedir. Parlak bir cilt için ise doğru ürünler seçilmeli ve cildin nemlendirilmesine dikkat edilmelidir.
  • Gözlerde Lavanta Renkleri: 2015’in rengi marsala seçilmiş ancak geçtiğimiz sezonda da orkide moru yılın rengi olarak seçilmiştir. Etkisini devam ettiren bu renk rujlarda ve ojelerde sıklıkla yer alacak. Önümüzdeki sezonda göz kapaklarını aydınlatacak olan lavanta tonları hafif allıklar ve doğal tonlardaki rujlarla oldukça güzel ve masum bir görünüm verecektir.
  • Dolgun ve Kalın Kaşlar: Kalın kaş modası bilindiği gibi birkaç dönemdir devam etmektedir. Kalınlaşan ve kendi haline bırakılan kaşlar ilkbahar- yaz sezonunda sıklıkla karşımıza çıkacak ve doğal bir güzellik verecek. Yeteri kadar dolgun kaşlara sahip değilseniz bu açığı kaş rimelleri ya da kaş farları ile kapatabilirsiniz. Daha düzenli bir görünüm için de kaşlarınızı tarayarak şekillendirebilirsiniz.
  • Gözlerde Grafik Etkisi: Eyelinerların pek çok kişi tarafından tercih edilmesiyle birlikte farklı uygulama şekilleri de ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz sezonlarda kedi gözü modası ön plana çıkarken bu sezonda ise kısa, gözü çevreleyen ve belirgin uygulamalar ön planda olacak. Doğal makyaj uygulamalarında gözler ön plana çıkarılmakta ve dikkati üzerine çekmektedir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın