Yanak Dolgusu

Yüzümüz vücudumuzun bizim için en değerli bölümüdür. Çünkü vücudun diğer bölümleri giydiğimiz elbiselerle kapanmaktadır. Yüzümüz insanlarla iletişimde bulunurken kullandığımız varlığımızdır. Ayrıca gün içerisinde her şeyi yaparken bakarak, görerek yapmamız gerekir. Ancak bazen yüzümüzde gerçekleşen bazı istenmeyen durumlar, iletişim sırasında bizi rahatsız eden bir durumdur. Bu durumlardan en kötü gözükeni de, yüzümüzde oluşan çöküntülerdir. Derinin altındaki katmanların zayıflaması ve deriyi desteklememesi sonucu boşta kalan deri, içe doğru çökmeye başlamaktadır. Bu çöküntüyü ortadan kaldırmak için yapılması gereken ise derinin altına uygulanacak işlemler ile yapay bir destek sağlanmasıdır.

Dolgu ile sağlanan yapay destek

Özellikle yanak bölgesi çökmelerin olduğu bölgeler arasında ilk sırada gelmektedir. Ancak estetik yöntemlerle deri altına enjekte edilecek dolgu maddesi, derinize canlı ve dik durabilmesi için gereken desteği sağlayacaktır. Böylelikle yüzünüz eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşacaktır.


İç Giyim

Hangi madde kullanılarak desteklenir?

Estetiğin bir dalı olan yanak dolgusunda derinizin altına hyalüronik asit enjekte edilmektedir. Bu madde kıkırdak dokunun oluşumu sırasında elastin ve kolojen maddelerinin düzeylerine etki ederek, miktarı arttıran bir glikosaminoglikandır. Bu madde ayrıca kullanıldığı bölgede eklemlerin içerisinde sıvının üretilmesini hızlandırmakta ve dokunun su tutma seviyesini arttırarak derinin daha canlı durmasını sağlar.

Dolgu yapılırken hyalüronik asidin yanı sıra başka birtakım dolgu maddeleri de kullanılır. Kişinin isteklerine göre, yanağında nasıl bir değişim istediği koşulları çerçevesinde kullanılan maddeler değişim gösterebilmektedir. İstenilen koşullara göre kalıcı, yarı kalıcı veya kalıcı olmayan dolgu maddeleri kullanılmaktadır.

Her tıbbi uygulamada olduğu gibi, uygulamaya başlamadan önce gerekli tetkiklerinizin yapılması şarttır. Ayrıca doktorunuzdan alacağınız uzman tavsiyelerine uymanız da sizin için büyük önem taşımaktadır. Herhangi bir alerjik tepkime veya hassaslık durumunda işlemler durdurulmalı, ne kadar hevesimiz kursağımızda kalacak olsa da, vazgeçmek bizim için en iyisi olacaktır.   

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın