Meme İltihabı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Kadınlık hormonlarından kaynaklı birçok hastalık vardır. Bunların bazıları kadın tarafından önlenebilirken bazıları hekim desteğiyle önlenebilir. Bu hastalıkları incelemeye devam ederken kadın hastalıklarına örnek bir başka şeyde meme iltihabının oluşmasıdır. Meme iltihabı nedir?  Belirtileri nelerdir? Meme iltihabı tedavi yöntemleri nelerdir? Biz bu konuyu anlamaya çalışırken öncelikle meme iltihabı nedir sorusuna cevap verip konuyu kavradıktan sonra belirtilerine bakacağız. En sonda tedavi yöntemlerini açıklayacağız.

Mastit (Meme İltihabı) Nasıl Tedavi Edilir

Peki, meme iltihabı nedir? Meme iltihabı kadınların özellikle emzirme dönemlerindeki süt kanallarında meydana gelen tıkanmalar nedeniyle oluşan rahatsızlıktır. Meme iltihabı olan kişide genellikle ateş, halsizlik, memede ve kızarıklık gibi belirtilerle anlaşılmaktadır. Emzirme döneminde olmayan annelerde memelerin aşırı büyümesi ve şişliklerin oluşmasıyla da meydana gelebilmektedir. Genelde emzikli kadınlarda meydana gelmesinin nedeni annenin sütünü dışarıya yeterince aktaramamasından meydana gelmektedir.


İç Giyim

MEME İLTİHABININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Annenin bebek emzirme aşamasında meme iltihaplanması olabilmektedir. Bu hastalığın bazı belirtileri bu rahatsızlığı ele vermektedir. Peki, bu belirtiler nelerdir?

  • Emzirme döneminde olmayan annelerde memelerin aşırı büyümesi ve şişkinliklerin meydana gelmesi
  • Bu durumda kadınların yorgun ve bitkin olması
  • Meme uçlarında hassaslıklar olması ve meme uçlarının aşırı büyümesi
  • Soğuk algınlığı gibi belirtileri vardır.
  • Memelerde kızarıklıkların oluşması
  • Annelerin sık sık ateşlenmesi

Memedeki iltihap nasıl boşaltılır

MEME İLTİHABI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Meme iltihabına yakalanan kadınların en çok merak ettikleri husus tedavi sürecidir. Ama öncelikle biz meme iltihabını doğru teşhis edildi mi ona bakmalıyız. Meme iltihabını anlamamıza yardımcı teşhisler oluşmuş mu bakmamız gerekmektedir. Bu teşhislerle birlikte doktorumuza başvurmamız gerekmektedir. Doktorumuz çeşitli denemelerden sonra memede iltihaplanmaya karar vermişse tedavi süreci başlar. Meme iltihaplanmasında en çok tercih edilen tedavi antibiyotik tedavi yöntemidir. Bu yöntem yaklaşık 15 ile 20 gün arasında sürmektedir. Uzun soluklu bir tedavi yöntemi olup uygulandıktan 2 ile 3 gün arasında annenin düzeldiğini anlamasıyla tedaviye son vermemelidir. Bunun dışında bol sıvı tüketilmelidir. Annenin memesinde dışarıya atılamayan süt özel makinelerle dışarıya atılma işlemi yapılmalıdır. Yoğun tempolu işlerden uzak durulmalıdır. İstirahatlar anne için iyi gelecektir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın