Bebek Emzirme Teknikleri

İlk kez doğum yapan anneler hastaneden geldiklerinde bebeklerine ve anneliğe alışmak için bocalamakta, bebeklerini iyi emzirememe ya da yetersiz emzirme düşünceleriyle moral bozukluğu yaşayabilmektedir. Hayatımızda yaşadığımız tüm ilklerin zorluğu olmakta ancak zamanla alışılmaktadır. Bebeklerin büyüme süreci içerisinde de hem bebek için en doğru teknik bulunmakta hem de anneliğe alışılmaktadır. Bu sayede kendi tekniklerinizi bularak duruma alışabilirsiniz.

Bebeklerin doğru bir şekilde emzirilmesi ve bebeklerin memeyi doğru kavramaları büyük önem taşımaktadır. Böylece göğüs ucu çatlaklarına karşı önlem alınmakta ve yeterli süt üretiminin önüne geçilmektedir. Ayrıca bebeklerin emzirilmesi sırasında annenin doğru pozisyonda durması büyük bir önem teşkil etmektedir. Aksi takdirde annenin karın bölgesinde, belinde ve sırtında ağrılar meydana gelebilmektedir. Özellikle de ilk aylarda bebekler çok sık emzirildiğinde annenin ağrısız ve rahat olması bebeğe de yansımaktadır.

  • Kucaklama: Bu teknik en sık kullanılan teknik olarak bilinmektedir. Bir koltuk, sandalye ya da yatağın kenarına oturularak diz üzerine yastık konulmalıdır. Bebeğin başı, sizin kolunuzun iç dirsek kısmına gelecek biçimde yüzünü memenize doğru çevirerek bebeğinizi kucaklayın. Diğer elinizi de meme başını bebeğinizin ağzına yerleştirmek için kullanın. Yaklaşık 45 derecelik eğimle bebeğinizi memenize yaklaştırın. Bu sırada bebeğinizin ellerinin serbest olmasına dikkat edin. Böylece size dokunması ve elleriyle meme başınızı bulması kolaylaşacaktır. Ayrıca oturulan yerde sırt desteğinin ve kolçağın olmasına önem verilmelidir. Kolçaklarla bu pozisyondayken kolunuzun yorulmadan uzun süre durmasına yardımcı olunmaktadır. Bu pozisyon sezaryen doğumu yapmış anneler ve erken doğan küçük bebekler için ilk zamanlarda uygun olmayabilir. Annenin dikişlerine baskı oluşması yönünden zorluk yaratabilir.
  • Yatarak Emzirme: Anne ve bebek birlikte yatmakta ve bu şekilde bebek emzirilmektedir. Annenin yatakta yan yatması ve sırtını yastıklarla desteklemesi gerekmektedir. Bu sayede hem daha rahat bir pozisyon sağlanmakta hem de emzirme sırasında yorulmamaktadır. Bacakların çekilmesi daha dengeli yatılmasını sağlamaktadır. Bebek ise anneye dönük olarak yan yatar pozisyonda tutulmalıdır. Bebeğin başı el ile desteklenmeli, diğer el ile de bebeğin sırt ve poposu desteklenmelidir. Bu teknik için dikkat edilmesi gereken en önemli konu bebeğin memeye uzanmaya gerek duymaması ve annenin de çok yakın durarak bebeğin üzerini kapatmamasıdır. Doğru mesafe ayarlanmalıdır. Özellikle sezaryen sonrası için ameliyat bölgesindeki baskıyı engelleyen bir tekniktir.

Tüm bu teknik ve önerilere rağmen en doğru teknik anne tarafından zaman içerisinde bulunacaktır. Bebeğe ve anneliğe alışılmasıyla birlikte bu süreçte kolay bir hal alacaktır.


İç Giyim

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın