Çocuklarda Havuz ve Deniz Enfeksiyonları

Deniz mevsimi geldiği zaman özellikle çocukların dikkat etmesi gereken birçok husus vardır. Çocuklu aileler özellikle bu noktalara dikkat ederek hem daha rahat bir tatil geçirir hem de çocuklarını havuz ve deniz enfeksiyonlarından rahatlıkla koruyabilirler.

Havuz ve denizler çoğu kez çocuklar için tehlike oluştururlar. Ancak dikkat edilecek noktalar bilindiğinde hem çocuklarınız hem de anne ve babalar rahat eder.

Deniz kenarında çocuklarınıza dikkat edin


İç Giyim

Çok uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak sadece çocukları değil büyükleri de tehdit eder. Güneş ışınlarının zararlı indiği saatlerde özellikle güneş altında kalınacaksa koruma faktörlü güneş kremlerinden kullanılarak cilt korunmalıdır. Güneş yanıklarına maruz kalındı ise günde 4-5 kez 15-20 dakikalık soğuk su kompresi yapılarak güneş yanıkları tedavi edilebilir. Eğer güneş yanıkları sürekli tekrarlıyorsa ki tekrarlama olasılığı yüksektir bunun cilt kanserine yol açabileceği unutulmamalı ve muhakkak uzman doktor kontrolüne girilmesi gerekmektedir.

Günümüzde artık gölgede bulunmak da güneşin zararlı ışınlarından korunmaya yetmemektedir. Bu yüzden güneşin bu zararlarından korunmak için gündüzleri 11.00’e kadar akşamları da saat 16.00’da güneşe çıkmak en doğru hamle olacaktır.

Çocuklara yaz aylarında muhakkak açık renk kıyafetler giydirilmeli, pamuklu kumaşlar tercih edilmeli ve muhakkak kafayı koruyucu şapka ya da buna benzer aksesuarlar bulundurulmalıdır. Özellikle kız çocuklarının deniz kenarında kuma oturarak oynamaları sakıncalıdır. Çünkü ıslak mayo kirli deniz ve kumun yapışmasını sağlar ve kız çocuklarının genital bölgesinde istenmeyen idrar yolu enfeksiyonlarına yol açabilir. Bunun için tahlil yaptırılmalı ve bol sıvı tüketilerek iç çamaşırları sık sık değiştirilmelidir.

Havuz suyunun kloruna dikkat edilmelidir

Havuzlar, çok eğlenceli ama bir o kadar da tehlikeli yerlerdir. Havuzlarda mantar hastalığı kapma olasılığı çok yüksektir. Ayrıca havuz suyunun kloru da dikkat edilmesi gereken durumlardandır. Havuz suyundaki klor kulağa kaçarsa çocuklarda dış kulak iltihabı oluşabilir ve kulak yolu enfeksiyonları baş gösterebilir. Bu enfeksiyonlara bağlı olarak kulak ağrısı oluşabilir, işitme kaybı, dış kulak yolunda şişme, kulak akıntısı meydana gelebilir.

Havuz suyunun klorunun çok iyi ayarlanması gerekir. Eğer havuz suyundaki klor miktarı fazla olursa özellikle alerjisi olan çocuklarda burun tıkanıklığına ve sinüslerde sorunlara yol açacaktır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın