Tüp Bağlama Yöntemi ile Doğum Kontrolü

Bu uygulamada kadında yumurtayı taşıyan tüpler ameliyatla bağlanmaktadır. Yumurtlama döneminde ise yumurta hücresine sperm taşımakta olan fallop adlı kanalcıklar tahrip edilmekte ve spermler iletilemez duruma getirilmektedir. Tüp bağlama yöntemi kadınları cinsel isteği, adet düzeni, vücut yapısı gibi konularda herhangi bir değişiklik meydana getirmemektedir. Tüm bu durumlar eskisi gibi deva etmektedir. Yalnızca kadınlar bu yöntem sonrasında doğal yöntemlerle hamile kalamamaktadır. Spermler yumurtaya ulaşamamakta ve sonuçta da gebelik oluşmamaktadır.

Kadınlarda yumurtalıklardan atılmakta olan yumurta hücresi tüplerden geçmekte ve rahme ulaşmaktadır. Tüplerin kapatılması nedeniyle kadını yumurta hücresi ve sperm birleşememekte ve döllenme olmayacağından hamilelik de gerçekleşmemektedir.

Avantajları:


İç Giyim

  • Doğum kontrol konusunda %100’e kadar etkilidir. Gebe kalma olasılığı yok denecek kadar az olmasına rağmen nadir de olsa tüplerin bağlanmasından sona gebelik de görülebilmektedir. Başarısızlık oranı %0.5 olarak bilinmektedir.
  • Kolay bir ameliyatla birlikte ömür boyu gebelikten kesin bir şekilde korumaktadır.
  • Anne sütü üzerinde zararlı bir etkisi bulunmamaktadır.
  • Cinsel ilişkiyi kesintiye uğratmamaktadır.

doğum kontrol yöntemleri

Dezavantajlar:

  • Geri dönüşü olmayan kalıcı bir işlemdir.
  • Uygulaması oldukça pahalı bir yöntemdir.
  • Ameliyathane ortamında ve uzman kontrolünde gerçekleştirilmelidir.
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu oluşturmamaktadır.

Tüp bağlama uygulaması bilinçli ve gönüllü olarak karar vermiş kişilere, daha sonra tekrar çocuk sahibi olmak istemeyen kişilerde, tıbbi sebepler nedeniyle çocuk sahibi olması sakıncalı olan kişilerde ve psikiyatrik sebepler etkisiyle hamilelik riski yüksek olan kişiler için uygundur.

İstediği sayıda çocuk sahibi olmayan çiftler, çocuğu olmasına rağmen 30 yaş altındaki kadınlar, kesin karar veremeyerek kararından emin olamayanlar, ilerde ikinci evlilik düşünebilecek olan kadınlar, baskıyla zor karar veren kişiler, batın ya da anestezi ameliyatı için risk taşıyanlara bu yöntem uygulanmamaktadır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın