En Çok Tercih Edilen Duvar Boyası Renkleri

Duvar rengi seçimlerde evin havasının nasıl olacağı dikkate alınmalıdır. Ev dekoruna önem veren kişiler duvar rengini seçerken çok dikkatli davranmaktadır. Renk seçimini belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Odaların büyüklükleri, evdeki eşyaların renkleri, zemin renkleri ve nasıl bir atmosfer yaratılmak istediği renk seçimlerinde oldukça önemlidir. Aynı zamanda yaşam tarzı da bu konu üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.

duvar boyası renk katalogu

Boyanmak istenen alanlar küçük ve darsa koyu duvar boyaları kasvetli bir hava yaratacaktır. Bu nedenle bu renklerden uzak durulmalıdır. Küçük ve dar alanlarda açık ve aydınlık renkler tercih edilmelidir. 2015 yılında tercih edilmekte olan fildişi, beyaz ve şampanya renkleri en ideal duvar boyaları olarak görülmektedir. Çok geniş bir görünüm almaması için ise canlı ve orta koyuluktaki renkler seçilmeli ve dengeli bir görünüm yaratılmalıdır. Mobilya ve aksesuarların çok canlı ve açık renkli olması durumunda duvarlarda çok aşırıya kaçılmadan nötr ve mat renkler tercih edilmelidir. Eşyalar ve duvarlar canlı ve açık renkli olduğunda renkler birbirine girerek karmaşa yaratacaktır.


İç Giyim

yatak odası duvar boyası renkleri

Stresli ve yoğun bir iş yaşamına sahip olunması durumunda bu havadan kurtulmak için duvarlar mavi ya da yeşil tonları seçilmelidir. 2015 yılında en çok tercih edilen renkler arasında da yer alan bu tonlar huzurlu bir hava yaratacaktır. Açık tonları tercih edeceğiniz salonlarda bir kısmı farklı renge de boyayabilirsiniz. Gelenekçi bir yapıya sahip olmanız durumunda ya da klasik bir hava istemeniz durumunda duvarlarınızda pastel tonları tercih etmelisiniz. Pastel pembe ya da kahve tonları günümüzde en çok tercih edilen renkler arasında yer almaktadır. Durağanlık ya da mat renklerden hoşlanmıyor ve eğlenceli bir ortam istiyorsanız sıcak renkleri tercih edebilirsiniz. Turuncu renklerin sıcaklığını duvarlarınıza yansıtarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın