Göz Alerjileri

                Gözlerde meydana gelen batma, yanma, çapaklanma, kaşıntı, kızarıklık, ışığa karşı hassasiyet, sulanma ve görme bozuklukları kişilerde rahatsızlık hissi uyandırmakta, günlük yaşamı da olumsuz etkilemektedir. İleri alerji formlarında ise gözün beyaz kısımlarında yapışıklıklar bile olabilmektedir. İnsanların yaklaşık olarak %15’inde bir ya da birden fazla çeşitte görülmekte olan alerjilerle sık sık karşılaşılmaktadır. Meydana gelen bu rahatsızlıklar performansı etkilemekle birlikte enfeksiyonlara olan yatkınlığı da artırmaktadır. Kontakt lens kullanımı zorlaşmakta ve sürekli bir huzursuzluk kaynağı oluşturmaktadır.

Göz alerjileri gözdeki yüzey dokularını ilgilendirmektedir. Bu dokular göz kapağı cildi, göz kapakları ve gözün beyaz yüzeyini örtmekte olan ince konjunktiva adlı zar ve kornea ismi verilen saydam tabakadır. 5 farklı göz alerjisi tanımlanmaktadır.

  • Mevsimsel ve mevsimsel olmayan alerjik konjunktivit
  • Bahar keratokonjunktivit
  • Atopik keratokonjunktivit
  • Dev papiller konjunktivit
  • Temas göz alerjisi

Alerji Tanısı: Alerjik göz hastalıkları tanısı hastaların anlattıkları hikayeler üzerine inşa edilecek muayeneler ve laboratuar incelemeleriyle konulmaktadır. Kırmızı göz oluşturmakta olan pek çok durum göz alerjilerini taklit edebilmekte ve doğru tanılar için iyi bir göz muayenesi gerekmektedir. Muayenelerde göz kapakları ve göz yüzeyini örtmekte olan konjunktiva isimli zar, bezlerin açıldıkları bölümler, kirpikler ve kornea dikkatle incelenmektedir. Kimi zaman göz kapaklarının ters çevrilerek arka yüzeylerinin incelenmesi gerekebilmektedir. Göz alerjilerinde dikkatli olunmalı ve vakit kaybetmeden doktor kontrolüne gidilmelidir.


İç Giyim

Göz Alerjisi Tedavileri: Alerji tedavisindeki en önemli konu alerjen madde tespit edilebiliyorsa mümkün olduğunda bu maddelerden kaçınılmalıdır. Gözlerdeki şikayetlerin rahatlatılabilmesi açısından soğuk uygulamalar ve suni gözyaşı ilaçları faydalı olabilmektedir. Çoğunlukla ise antihistaminik ilaçlar, damarları büzen ilaçlar, alerjik şikayetlere neden olan hücreleri dengeleyici ilaçlar, iltihap giderici ilaçlar ve kortizonlu ilaçlar kullanılmaktadır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın