Diyette Ara Öğünün Önemi

Diyet yaparken yapılan en büyük hatalardan biri de ara öğünlere gereken önemin verilmemesidir. Ağırlık ana öğünlere verildiği için, ara öğünler genellikle ya atlanır ya da sağlıksız atıştırmalıkarla geçiştirilir. Oysa ara öğünlerde kilo verme programı içerisinde son derece önemlidir. Çünkü ara öğünler kan şekerini sabitleyerek çabuk acıkmayı, bir sonraki öğünde fazla yenmesini engeller ve metabolizmanızı hızlandırır. İştahınızı kontrol altında tutarak kilo vermenize yardımcı olur.

Durum böyle olunca ara öğünlerde neler yediğinizde son derece önem kazanmış oluyor tabiki. Eğer siz öğlen yemeğiniz olan ton balıklı salatanızdan sonra ara öğün olarak sütlü tatlı yerseniz geçmişiler ola. Yediğiniz bir ara öğün neredeyse akşam yemeğinizle aynı kaloriye geldi ve yaptığınız diyet hiçbir işe yaramamış oldu.

Sağlıklı Ara Öğün Seçenekleri


İç Giyim

Ara Öğünlerde Nelere Dikkat Edilmeli

Öncelikle ara öğünleriniz yemeklerden 2 – 2,5 saat olmalı.

Ara öğünlerinizi çikolata, hazır meyve suları, gibi glisemik indeksi yüksek basit şekerlerden seçmemelisiniz. Lifli gıdaları yemeye özen göstermelisiniz. Çünkü lifli gıdaların midede sindirimi daha uzun sürdüğü için sizleri daha uzun süre tok tutacaklardır. Lifli gıdalar aynı zamanda barsaklarınızın temizliği içinde son derece önemlidir.

Ara öğünlerinizin porsiyonu avucunuzdan daha büyük olmamalıdır. Ara öğünlerinizi mutlaka küçük porsiyonlar şeklinde olmalıdır.

Ara öğünlerinizde karbonhidratlardan ziyade protein bakımından zengin besinleri tercih etmeye özen gösterin. Meyveli yoğurtlar güzel bir alternatif olabilir.

Young lady in dieting concept

Sağlıklı Ara Öğün Örnekleri

– 1 kutu probiyotik yoğurt

– 1 adet meyve

– 2 adet kuru kayısı ya da incir ve 2 adet ceviz

– Yarım simit, 1 yemek kaşığı labne peynir veya karper peynir

– 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık

– 2 adet grisini, 1 bardak ayran

– 3 adet diyet bisküvi ve bir fincan şekersiz bitki çayı

– Tarçınlı süt ve tahıl gevreği

– Protein barı (haftada 2 defa gibi)

– Bir avuç kavrulmamış badem

– Meyve + yoğurt

– Çiğ sebzelerden oluşan salata tabağı, 1 dilim peynir, 1 adet etimek

– 1 çay bardağı leblebi, 1 avuç kuru üzüm

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın