Mustafa Kemal Atatürk ün Ölümü – 10 Kasım 1938

Yıl 1881 Türk halkı için bir lider, bir önder dünyaya geldi. Öyle bir önder ki yoktan var ettiği Türk halkını ve vatanını silah arkadaşlarıyla beraber canı pahasına savundu. Vatan toprağının her bir karışı için gözünü kırpmadan ölümü göze alan kahraman Türk askeri ve komutanlarıyla birlikte bir vatanın yeniden doğmasını sağladı.

Öldü denilen bir vatanı tamamen küllerinden tekrar yaratan bu ulu önder, hayatının her safhasında Türk halkının ve vatanın Cumhuriyet ile yönetilmesi ve özgür, hür bir millet olması için çalıştı.

Atatürkün Ölümü - 10 Kasım 1938


İç Giyim

Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkının yetiştirdiği ve tüm dünyanın en büyük lider, önder olarak kabul ettiği bu eşsiz Türk, hayatının her dakikasında Türk halkı ve vatanı için birçok yenilikler meydana getirdi ve ülkesini çağdaş ülkeler seviyesine getirdi. Hemen her Türk kalbinin bir köşesinde, kendisini Türk halkından yukarı görmeyen bu büyük insan sırf vatanı ve Türk milleti için belki de kendisini halkından, Türk milletinden uzaklaştıracak bir tek hata yaptı. Vatanın her bir karışını korumak için sağlığına asla önem vermedi. İlk önce vatan ve Türk milleti dedi ve sağlığını hiçe sayarak vatanı için ne olursa olsun doktorlarını dinlemeden çalıştı çabaladı.

Atatürk Resimleri

Ve yıl 10 Kasım 1938. Türk halkının en büyük önderi, artık Türk halkına, vatanına veda etmek için son saatlerini geçiriyor. Yıllarca vatanı için arkasından milyonları sürükleyen bu büyük Türk, sonunda Türk halkını yasa boğacak, milyonları arkasından sürükleyen bu büyük insan ölümünün arkasından da yine milyonlarca insanı genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla, büyüğüyle küçüğüyle arkasından sürüklemeye devam edecekti.

Takvimler 10 Kasım 1938 saatler 09:05’i gösterirken milyonların yüreğine acı veren o kara haber Dolmabahçe Sarayı’ndan halka duyuruldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin tek önderi, büyük komutan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletini yasa boğarak hayata gözlerini yumdu. Ama mağrur, vakur, milleti, vatanı için elinde geleni yapmış ama sağlığını hiçe sayarak Türk milletine Cumhuriyeti kazandırmış bu büyük Türk, büyük önder üzerinden yıllar geçse bile Türk milletinin kalbinden asla silinmemiştir. Aradan geçen onca yıla rağmen hala her Türk gencinin, yaşlısının, büyüğünün küçüğünün Ata’sını mezarında ziyaret edeceğini belki de bilmeden hayata gözlerini yumdu.

Atatürk Fotoğrafları

Bizler Türk milleti olarak Atamızın bize bıraktığı Cumhuriyeti, ilkelerini her zaman baş tacı edecek ve bu büyük Türk’ün bizlere emanet ettiği vatanı ve Cumhuriyeti korumak için elimizden geleni yapmayı ilke edinerek her 10 Kasım’da Atamızı saygı ve sevgi ile anarak onun bıraktığı emanetlere dikkat ederek yolumuzda ilerlemeye devam edeceğiz. İçimizde olan Atatürk sevgisi ve vatan sevgisini kimsenin almaya hakkı olmadığı gibi buna izin de vermeyeceğiniz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

 

 

Mustafa Kemal Atatürk ‘ün birbirinden eşsiz fotoğraflarının yer aldığı albümünü incelemek için TIKLAYINIZ

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın