Kısa dönem ikamet izni için gerekli belgeler

Turizm amaçlı Türkiye’de bulunanların vize süresi dolduktan sonra alması gereken ikamet türüdür. Kısa süreli ikamet izni için gerekli evraklar ve belgeler şu şekildedir :

1 – İkamet izni başvuru formu ( Göç idaresinin resmi internet sitesinden temin edebilirsiniz. Formu bilgisayar ortamında doldurarak yazıcıdan çıktısını alacaksınız. Resim yapıştırılacak ve ilgili alan başvuru sahibi tarafından imzalanacaktır.)

2 – İkamet izni başvuru sahibinin pasaportunun geçerlilik süresinin ve kimlik bilgilerinin olduğu alan, Türkiye’ye giriş yaptığı hudut kapısının kaşesinin bulunduğu alan ve konsolosluk vizeli ise vizenin net okunabilir şekilde fotokopileri çekilecektir.


İç Giyim

3 – Yabancı uyruklu kişi güncel olan 4 adet vesikalık fotoğraf getirecek

4 – Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkana sahip olduğuna dair beyan (Başvuru formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir. Kira kontratı, otel kayıt belgesi v.b)

5 – Geçim Belgesi : Talep edilen ikamet izin süresinin her ay için asgari ücret üzerinden ( örneğin 6 ay süreli ikamet talep ediliyor ise 1000 TL ) ibraz edilmesi gerekmektedir. Geçim belgesinin ibrazı, banka hesabı olarak ya da banka ve PTT emeklilik belgesi, maaşın ülkemizdeki bankalardan kullanılabildiğinin ibraz edilmesi kaydıyla kabul edilmektedir)

6 – İdarenin talebi halinde seyahat planı ve konaklama yerine ilişkin bilgi ve belge

7 – Vergi numarası (Herhangi bir vergi dairesinden vergi numarası alabilirsiniz. En az 6 aylık ikamet izni olanların vergi numarası çıkartmasına gerek yoktur.)

8 – Şahsın 18 yaşından küçük olması durumunda ; yurt dışında bulunan annesi / babası veyaz yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile muvafakatnamede belirtilmek kaydıyla Türkiye’de gerçek ya da tüzel kişiker tarafından verilecek taahhütname

9 – Geçerli bir sağlık sigortası (Aşağıdakilerden birisi geçerli sayılmaktadır)
Özel sağlık sigortası, ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğine dair belge, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi, Sosyal Güvenlik Kurumuna genel sağlık sigortası olmak için yapılan başvuruya dair belge

 

Kısa dönem ikamet izni için gerekli belgeler ile ilgili aklınıza takılan konuları sormak için ve bilgi almak için forumumuzu ziyaret edebilirsiniz. TIKLAYINIZ

 

2015 Yılı ikamet izni belgesi için Harç Tutarları ve Defter Ücreti Hakkında Bilgi Almak için TIKLAYINIZ.

Türkiye vatandaşı ile evli kişilerin ikamet izni için gerekli evrak ve belgeleri incelemek için TIKLAYINIZ.

 

 

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın