Göz Kapağı Estetiği

İnsanoğlu, yıllara meydan okumanın yolunu teknolojinin de sayesinde daha kolay bulmuştur. Yerçekimine meydan okuyan, ya da yılların getirdiği kırışıklık, sarkma, yağların birikmesi, gözlerde torbalanma gibi şikayetlerle insanlar çeşitli yöntemlerle bu sorunların önüne geçmeye çalışmaktadır.

Göz kapağı estetiği hangi zamanlarda yapılır?

Göz çevresi, yaşlılık belirtilerinin ve yaşa bağlı olarak ciltte oluşan bozuklukların en fazla görüldüğü bölgelerdir. Göz kapağının üstü zamanla gevşer ve sarkarak göz üzerine düşer. Buna bağlı olarak göz kenarı çevresi de bu durumdan etkilenir. Bunun yanında gözde torbalanma ve şişlik oluşur. Kaz ayağı denilen göz çevresinde oluşan çizgiler meydana gelir. Bu durumda göz kapağı estetiği düşünülür.


İç Giyim

Genelde ortay yaşın üzerinde insanlarda görülen bu sorunlar genç yaş kuşakta da görülebilmektedir. Göz kapağının düşmesi, sarkması ya da kırışıklıkların ortaya çıkmasıyla kişi olduğundan daha yaşlı gözükür ve aynı zamanda gözler daha da cansızlaşmaya başlar.

Göz kapağı estetiği hangi yaş aralığında yapılmalıdır?

Göz kapağı estetiği genelde orta yaş ve üstü olan hastalarda uygulanır. Ancak daha genç yaşlarda da göz kapağının gevşemesi sarkması problemleriyle karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle 35’li 70’li yaşlarda yapılması uygun olan göz kapağı estetiği 20’li yaşlarda da yapılabilmektedir.

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası

Göz kapağı estetik ameliyatı süreci

Göz kapağı estetiği ameliyatı genel ve lokal anestezi uygulanarak yapılır. Yaklaşık uygulanan tedaviye göre 1-3 saat arasında ameliyat tamamlanır. Alt göz kapağı kirpiklerinin alt bölgesinden açılacak kesik sayesinde gevşemiş kas dokusu onarılır. Göz kapaklarında biriken yağlar, fazlalık olan deri alınır. Tüm bu işlemlerin sonunda estetik şekilde dikilen kesik dikilir. Ameliyat sonunda pansuman yapılır.

Göz kapağı estetiği ameliyatı sonrası yapılacaklar

Ameliyat sonrası oluşabilecek ağrılar için ağrı kesiciler kullanılır. Ameliyat sonrası gözler kesinlikle ellerle ovuşturulmamalıdır. Gözde kanlanma, kaşınma olmaması için ani hareketlerden spor egzersizlerinden kaçınılmalıdır. Güneş ışığından gözler korunmalıdır. Gözlerin yorulmaması adına gazete, dergi okunması ya da aşırı televizyon seyredilmesi olaylarından kaçınılmalıdır.

 

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın