Koltuk Altını Jilet İle Alma Yöntemleri

İstenmeyen tüyler, kadınların her zaman hayatında olmuş ve bunun için birçok yöntem denemişlerdir. Bu yöntemler içinde ağda, cımbız, epilatörler, ip, tüy dökücü kremler ve en son teknoloji lazer epilasyon sayılabilir. Hemen her yöntem kadınları bıkkınlık derecesinde can sıkmakta ve tüylerden kurtulmak için her türlü yol denenmektedir.

Tüy alma yöntemlerinden biri de tüylerin jilet ile tıraşlanması yöntemidir. Koltuk altı tüylerinin jilet ile tıraşlanması ise kolay ve pratik olması açısından oldukça tercih edilen bir yöntem olarak karşımıza çıkar.

Koltukaltı tüyleri nasıl alınmalı


İç Giyim

Jilet ile koltuk altını tıraşlama yöntemi

Çok eski zamanlardan beri kullanılan jilet ile koltuk altı tüy temizleme pratik ve kolay olmasına rağmen aslında çok fazla kullanılması tercih edilen bir tüy alma yöntemi değildir. Aslında acısız olması açısından çok sık kullanılmasına rağmen koltuk altında kararmaya ve batıklara sebep olduğu için çok fazla tercih edilmemesi önerilir.

Jilet ile koltuk altı tüylerinden kurtulmak ne kadar kolay ve pratik olsa da yanlış alınması sonucunda ciltte kesiklere yol açabilir. Bu da kesiklerin mikrop kapmasına yol açar. Diğer tüy alma yöntemlerine göre oldukça kısa sürede tüylerin çıkmasına sebep olur. Ayrıca jilet ile tüy alma tüylerin azalmasına değil daha fazla çıkmasına ve çıkarken daha sert yani erkek sakalı gibi çıkmasına sebep olur. Ayrıca koltukaltında karartı oluşarak hoş bir görüntü ortaya çıkmaz.

Jilet ile koltuk altını alırken kuru kuru tüyleri almak yapılacak en yanlış harekettir. Çünkü koltuk altının tahriş olması, kesilmesi olasılığı çok yüksektir. Bunu engellemek için krem ya da sabun sürülerek jiletin daha kolay kayması sağlanır.

Tüyler çıkış yönünün tersine alınmalıdır. Daha sonra jilet ile tıraşlama işlemi bittikten sonra nemlendirici krem sürülerek cilt rahatlatılmalıdır. Asla deodorant, kolonya gibi kozmetikler sürülmemelidir.

Koltuk Altı tüyleri nasıl alınmalı

Jilet ile koltuk altı almanın dezavantajları nelerdir?

Koltuk altını jilet ile almak pratik ve kolay olmasına rağmen dezavantajları avantajlarından fazladır. Koltukaltı jilet ile tıraşlandıktan sonra tüylerin çıkma süresi 2-3 içinde olur. Uzun süreli temizlik sunmaz.

Tüyler jilet ile tıraşlandıktan sonra herhangi bir kesik yaşanırsa cilt mikrop kapma riski taşır. Tüylerin daha sert çıkmasına sebep olur. Ayrıca cildin kararmasına neden olarak estetik olarak güzel bir görüntü oluşturmaz. Çok mecbur kalınmadığı sürece jilet ile koltukaltı tüyleri alınmamalıdır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın