Çocuklara Okulda Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Okullar başladığı zaman hemen her anne babayı bir sıkıntı alır. Çocukların okulda bulaşan hastalıklardan dolayı yataklara düşmesi anne ve babaları telaşlandırır. Özellikle kış aylarında çocukların okulda arkadaşlarından ve mevsimler geçişlerden kaptığı hastalıklar çoğu zaman tedavi edilmezse endişe verici durumlara kadar gider.

Havaların soğuduğu zamanlarda özellikle okula giden çocuklarda görülen birçok hastalıklarda ortaya çıkmaya başlar.

Kış mevsimine dikkat


İç Giyim

Hem havaların soğuması hem de okulların başlamasıyla birlikte çocuklarda birçok hastalık ve enfeksiyonlar görülmeye başlar. Bu hastalık ve enfeksiyonların başında üst solunum yolları enfeksiyonlarının arttığı görülür. Özellikle farenjit, anjin, nezle, grip gibi üst solunum yollarıyla ilgili hastalıklar özellikle okula giden çocuklarda sıklıkla görülür. Ancak üst solunum yolları rahatsızlıkları da kolay geçer gibi gözükse de iyi tedavi edilmezse sinüzit, otit gibi bakteriyel enfeksiyonlara dönüşerek çocuklara daha zor duruma sokabilir. Özellikle grip, nezle gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarında dikkatli olmak önemlidir.

Okula giden çocuklarda görülen bir başka hastalık ise idrar yolu enfeksiyonlarıdır. Okullardaki tuvaletlerin temizliği bu yüzden önemlidir. Her gün yüzlerce çocuk bu tuvaletleri kullanmakta ve tam temizlik yapılmadığı zaman oldukça tehlikeli durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Özellikle hijyenik olmayan ortamlarda hazırlanmış gıdalardan tüketmek de okula giden çocuklarda bağırsak enfeksiyonlarına sebep olmaktadır. Özellikle kıl kurdu enfeksiyonu ve bağırsak parazitleri okul çocuklarının en çok yakalandıkları enfeksiyonlardandır.

Okuldaki Bulaşıcı Hastalıklar

Alınacak tedbirler

Çocuklara muhakkak yemeklerden önce ve tuvalete girip çıktıktan sonra el temizliğinin önemi öğretilmeli ve alışkanlık kazandırılmalıdır. Su içmeye teşvik edilmelidir. Özellikle kız çocuklarında genital bölge temizliği, sabun ya da şampuan ile değil temiz su ile yapılmalıdır. Genital bölge temizliği önden arkaya doğru yapılmalıdır. Pamuklu çamaşırlar tercih edilmelidir.

Kahvaltıları muhakkak kuvvetli olmalı ve et, süt, yumurta, peynir eksik edilmemelidir. Mevsim meyveleri muhakkak yedirilmelidir. Aşıları tam olarak yaptırılmalıdır. Çocuklara kaliteli ve düzenli uyku düzenine alıştırılması gerekir. Özellikle bulaşıcı hastalık taşıyan bir çocuk doktora kontrole götürüldükten sonra muhakkak doktorun vereceği evde dinlenme sürecinde tutulmalı ve hastalığın diğer çocuklara da geçmesi engellenmelidir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın