Bebeklerde Göbek Kanaması Neden Olur

Yeni doğan bebekler genellikle pek çok sıkıntıyı da beraberinde yaşayarak dünyaya gelirler. Ancak bir takım sorunlar vardır ki bunlar anne ve babayı da derinden endişelendirir ve korkutur. Örneğin bebeğinizde meydana gelen bir göbek kanaması sizi ciddi anlamda tedirgin edecek ve korkutacaktır. Burada göbekten gelen bir kanamanın en büyük nedeni göbek bağında meydana gelen bir sorun olabilir.

Bebeğin Göbeğinden Kan Geldi

Bebek anne karnında göbek bağından annesiyle iletişimi kurar ve beslenmesini sağlar dolayısıyla doğum esnasında da bu bağ kesilir ve artık bebek kendi yaşam fonksiyonlarını kullanmak zorundadır.  Burada kesilen göbek bağı sabitlenir ve 3 hafta içerisinde kendi kendine düşmesi beklenir.


İç Giyim

Bazı durumlar vardır ki burada göbek bağı bebeğe de ciddi anlamda rahatsızlık verebilir hatta bir takım göbek kanamaları vardır ki bebeği ölüme kadar götürebilmektedir.

GÖBEK BAĞI HER DAİM TEMİZ VE KURU FORMDA OLMALI

Bebeğinizin göbek bağının mutlaka temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ve sürekli olarak kuru kalması gerekir. Göbek bağı 2 santim kalacak biçimde kesilir ve bu kesme esnasında bebekte herhangi bir acıma duygusu olmayacaktır. Çünkü bebek göbek bağını hissetmez. Bunun nedenine gelecek olursak burada herhangi bir sinir bulunmamaktadır. Doktorun göbek bağın ı kesmesinden sonra size tarif edildiği şekilde göbek bağının günlük olarak kontrolü yapılmalıdır.

GÖBEK BAĞI HER GÜN TEMİZLENMELİ

Unutmamalısınız ki göbek bağı aynı zamanda açık bir yaradır. Ve bebeklerde bağışıklık güçlenmediği için buradan alınacak olan bir mikrop bebekte ciddi tehlikeye neden olabilecektir. Bu nedenle bu kısmın temiz tutulması önemlidir. Bebeğin göbek bağının temizlenmesi esnasında hiçbir şekilde ilaç ya da kimyasal sürülmemelidir.

BEZ BAĞLANIRKEN VE BANYO YAPTIRILIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI

Anne adayları bebeklerini bu dönemde yıkamak ve temizlemek isteyeceklerdir özellikle bez bağlama dönemlerinde yapılan acemice hareketler göbek bağının kanamasına neden olabilmektedir. Bu yüzden bu konuya oldukça dikkat etmek gerekir.  Bebeğin bezi sık aralıklarla değiştirilmeli nemli bir bezin bebeğin göbek bağına temasından sakınmalı. Mümkün olabildiğince bezin göbeğin alt kısmından bağlanmasına dikkat edilmelidir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın