Kusan Bebeğe Ne Yapılır? Bebeğin Kusması Tehlikeli midir?

Bebekler, büyüme başladıkça birçok sorun da beraberinde gelir. Tabi bunlar sorun olarak düşünmemek gerekir. Bebeklerde kusma sorunu ilk haftalarda görülen bir olaydır. Bu durumda anneler oldukça telaşlanır. Bebekler kustukça anneler daha çok telaşlanarak doymadığını, tam anlamıyla beslenmediğini düşünerek paniklerler. Şu unutulmamalıdır ki eğer bebek normal kilosunu alıyor, gelişimini tamamlıyorsa korkulacak bir şey yok demektir.

Bebekler büyüdükçe kusma olayı düzelecektir. Ayrıca çoğu bebekte ilk altı ay kusma devam ettiği görülmektedir. Bu gayet normaldir.

Bebeklerde kusma nedenleri nelerdir?


İç Giyim

Bebekler ağız dolusu kusabilir. Kilo alımı normal olduğu sürece bunda korkulacak telaşlanacak bir şey yoktur. Sindirim sisteminde oluşan virüsler kusmanın başlıca sebebi olabilir. Eğer doğuştan gelen hastalıklar, bebeğin süte alerjisi ve çeşitli enfeksiyonlar bebeğin kusma nedenlerindendir.

Bebeklerin kusma nedenlerinden biri de aşırı beslenmesidir. Çok fazla süt emdiği zaman bebekler normal olarak kusabilir. Süt emerken hava yutarsa kusma gerçekleşebilir. Bebekler yanlış beslenme sonucu da kusabilirler. Çok hızlı ya da çok yavaş süt emmek de bebeği kusturabilir. Bebekler süt emdikten sonra gaz çıkarmak zorundadır. Gazı çıkarılmayan bebekler kusacaktır.

Kusan Bebeğe Ne Yapılır

Bebeklerde kusmaya ne iyi gelir?

Bebeklerin beslenme saatleri sakin ve huzurlu geçmelidir. Bebekler meme emerken sinirli olabilirler. Bu yüzden bebekler sinirlenmeden emzirme işi bitirilmelidir. Bebeklerin ateşi ölçülmeli ve ateş varsa düşürülmelidir.

Bebek çok fazla beslenmemeli ancak az beslenmelidir. Normal emmesinden daha az süt verilmelidir.  Bebekler asla beslendikten sonra zıplatılmamalı, sallanmamalıdır. Gerekirse bebekler beslendikten sonra oturma konumunda tutulmalıdır. Oturma konumunda en az 10-20 dakika tutulmalıdır. Eğer oturma konumunda tutulamıyorsa fazla hareket etmesi önlenmelidir. Bebek beslendikten sonra gazı çıkarılmalı ve geğirmesi sağlanmalıdır.

Bebek ne zaman doktora götürülmelidir?

Bebeklerde fışkırarak kusma oluyorsa dikkat edilmelidir. Bu durum bir hastalık belirtisi olabilir. Eğer bebeğinizde fışkırarak kusma, öğürtüler görülüyorsa muhakkak doktora göstermek gerekir. Bu durum sindirim sisteminde herhangi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın