Oruç Tutanlar İçin Açlığı Bastıracak Yiyecekler

Ramazan geldiğinde birçok kişi oruç tutarak dini vazifesini yerine getirmeye çalışır. Çoğu zaman oruç tutanlar için açlığı bastıracak yiyecekler tüketmek oldukça önemlidir. Özellikle yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayında sahur ve iftar yemekleri önem kazanır. Yaz aylarında daha uzun süre aç kalınacağı için oruç tutan kişilerin açlığını bastıracak, çok daha kolay acıkmasını önleyecek yiyeceklerden tüketmesi gerekir. Hem dengeli hem de sağlıklı şekilde tercih edeceğiniz yiyecekler ile hem fazla kilo almaz hem de sağlıklı ve dengeli beslenmiş olursunuz.

Yaz mevsimine denk gelen Ramazan ayında uzun saatler boyunca aç kalan vücut daha önceki zamanlardan daha fazla minerale ve vitamine ihtiyaç duyacaktır. Bu yüzden sahurda yenecek besinlerin de bu yönde olması gerekir.

Hangi besinler tok tutar


İç Giyim

Hangi besinler tok tutar?

Sahurda sağlıklı yağ içeren besinlerden tüketebilirsiniz. Bu besinler ceviz, fındık ve bademdir. Sahurda 2 adet ceviz, 10 adet fındık ve 7 adet badem yiyerek oruç zamanı açlığınızı giderebilirsiniz.

Sahurda enerji verecek besinleri tercih etmelisiniz. Bunun için süt, yoğurt, pekmez, peynir, meyve yiyerek daha çok enerji toplayabilirsiniz. En önemli protein kaynağı yumurta ise asla unutulmamalıdır.

Sahurda lif oranı yüksek olan tam tahıllı ya da tam buğday ekmeğini tercih edilmeli, pide, beyaz ekmek türünden kaçınılmalıdır. Lifli ekmekler sizi daha uzun süre tok tutacaktır. Sahur zamanı en az yarım litre su içilmelidir ki özellikle yaz aylarında susuzluk çekmenizi önleyebilirsiniz. Tuzlu yiyecekler sizi susatacağı için özellikle tuzlu peynir, salam, sosis, turşu gibi yiyecekler sahur öğününde tercih edilmemelidir.

İftar ya da sahurda muhakkak kırmızıbiber tüketmeye özen göstermelisiniz. Kırmızıbiber iştahınızı azaltacaktır. Kırmızıbiberde bulunan bir madde sayesinde açlık hissi hissetmezsiniz.

Sahura kısa süre ayırmayın

Sahur öğününü tıpkı bir kahvaltı öğünü gibi düşünmelisiniz. Bu yüzden sağlam ve dengeli şekilde yapılmalı ve yaklaşık 1-1.5 saat gibi bir zaman dilimine yayılmalıdır. Acele şekilde yenecek bir sahur öğünü sizin tam anlamıyla beslenmenize müsaade etmez. Kısa sürede çok hızlı yeneceği için beyne tokluk sinyali iletimi yavaşlayacaktır. Bu yüzden sahura uzun süre ayırmanız sizin yararınıza olacaktır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın