Sürekli Halsizlik ve Uyku Hali Neden Olur?

Günümüzde hemen herkeste görülen sürekli halsizlik ve uyku hali dikkate alınması gereken durumlardan biridir. Çoğu zaman mevsim geçişleri yüzünden kişide yorgunluk, halsizlik ve uyku hali görülebilir. Yaz mevsiminden kış mevsimine geçişte insanlar kendilerinde bir halsizlik ve uyku hali hissederler. Bu çoğu zaman depresyonla ilişkilendirilir. Aslında bu durum hemen herkeste görülebilir. Böyle durumlarda insanlar devamlı uyumak, evden çıkmamak için sürekli bahaneler üretir ve kendilerini sürekli halsiz ve uykulu hissettiklerinden şikayet ederler. Çoğunda bu durum depresyon belirtisidir. Ancak bu mevsim geçişlerinden oluşan bir durumdur. Zamanla vücut mevsimin getirdiği faktörlerle kendini depresyona girmiş gibi hisseder.

Sürekli yorgunluk hissetmek neden olur

Uzun süreli halsizlik ve uyku hali kroniktir


İç Giyim

Mevsim geçişlerinden ayrı olarak bir kişide yorgunluk ve halsizlik, uyku hali dinlenildiği halde devam ediyorsa bu durum kroniktir ve rahatsızlık belirtisidir. Kronik yorgunluk olarak geçen bu durum kişinin dinlendiği halde vücudunu rahatlatamaması, tam anlamıyla dinlenememesi durumudur.

Çoğu zaman tiroit bozukluğu rahatsızlığında, kişi ağır bir diyabet hastalığı geçiriyorsa kronik yorgunluk oluşabilir. Bu durumda tiroit bezi çalışmamakta ya da olması gerektiğinden daha az çalışıyordur. Böbrek üstü bezlerinin yeteri şekilde çalışmaması da aşırı yorgunluğa ve halsizliğe yol açar. Böyle bir durumda doktora gidilmeli ve bu aşırı halsizlik ve uyku halinin araştırılarak altındaki nedenler araştırılmalıdır.

Halsizlik Uyku Hali

Düzensiz hayat aşırı yorgunluk, halsizlik ve uykuya neden oluyor

Kişinin düzensiz hayatı, uykusuz kalması, beslenme durumu her şey hayatını büyük ölçüde etkiler. Düzensiz hayat süren kişilerde uykusuzluk ve halsizlik oldukça yüksek düzeydedir. Bunun yanında eğer hareketsiz bir yaşantı da sürüyorsa vücut tamamen kendini dirençsiz hale geçirmekte ve kişi en ufak bir enfeksiyon ya da hastalık durumunda yorgunluk, halsizlik ve uykusuzluk hissederek hayatı düzensizleşmektedir.

Özellikle kişinin iş yaşamı da yoğun ve stresli geçiyorsa kişi yorgunluk, halsizlik ve devamlı uyku uyumak isteğiyle kendini göstermektedir.

Bu durumdaki kişilerin yapması gereken hayatlarındaki stresi çoğaltacak faktörleri ortadan kaldırmaları, düzenli bir hayata geçmeleri, uyku düzenlerini sağlamaları gerekir. Eğer önlemlere rağmen hala bu yorgunluk ve uyku hali geçmiyorsa bir uzmana görünerek bu duruma hangi nedenler sebep oluyorsa bu nedenlerin araştırılması ve tedavi edilmesi gerekmektedir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın