Akasya Bitkisi, Akasya Bitkisinin Faydaları

Baklagillerden bir tür süs ve gölge ağacı olan akasya bitkisi oldukça güzel kokan bir bitkidir. Salkım çiçekli ve yaprakları küçük olan akasya ağacı güzel kokusu ile de oldukça tercih edilen süs bitkilerinden biridir. Dalları sarkık olan akasya ağacı yaklaşık 9-10 metre boyunda yetişen bir ağaçtır. Genelde görüntüsünün güzelliği ve güzel kokması açısından süs ağacı olarak tercih edilir.

Akasya ağacı hangi özelliklere sahiptir?

Akasya ağacı genellikle bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilir. Çiçek bileşiminde uçucu yağ olması sebebiyle parfüm sektöründe çokça tercih edilir. Çiçekleri başak veya toparlak baş şeklindedir. Beyaz, kırmızı, sarı renkleri vardır. Genellikle hep yeşil yapraklıdır. Sıcak, ılıman ve yarı tropik bölgelerde yetişir.


İç Giyim

Akasya Bitkisi

Akasya ağacı kullanım alanları nerelerdir?

Akasya ağacının birçok kullanım alanı vardır. Akasya çiçeği suda kaynatıldığında vücuda rahatlık veren ve zihin yorgunluğunu giderici çay olarak tüketilebilir. Akasyanın bir türü olan Acaciacatechu’nun ağacının suda kaynatılması sonucu kadıhindi denen madde elde edilir ve bu madde tıp alanında ve kumaş boyamada, deri sepelemesinde kullanılabilir. Akasyanın bir başka türü olan AcaciaArabia ve AcaciaSeneğal türlerinden ise arap zamkı elde edilmekte kullanılmaktadır.

Akasya ağacının zararları var mıdır?

Her şeyde olduğu gibi akasyanın da zararları ya da yan etkileri vardır. Yaprakları fazlaca kullanılırsa hafif de olsa zehirlenmelere neden olabilmektedir.

Akasya ağacının faydaları nelerdir?

Akasya ağacının kurutulan yaprakları kaynatılarak içilirse soğuk algınlığına iyi gelir. Vücudu terletici etkisi sayesinde vücuttaki toksinleri dışarı atar. Nefes darlığına iyi gelir. Safra attırıcı özelliği vardır. Astıma iyi gelir. Mikrop öldürücü özelliği vardır. Ancak çok fazla tüketilmemesine dikkat edilmelidir.

Akasya göz iltihaplanmasına da iyi gelmektedir. Bronşite karşı dirençlidir. Diş etlerini güçlendirir. İshal tedavisinde kullanılır.

Akasya ağacının çiçekleri ve yaprakları kurutularak kullanılması gerekir. Bir su bardağı sıcak su içine bir çay kaşığı kurutulmuş akasya yaprağı ve çiçeği konularak yaklaşık on dakika demlenir ve süzüldükten sonra içilir. Bal ile tatlandırılarak yenilirse boğaz ağrılarına iyi gelir. Herhangi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza danışmadan bu tür bitkisel tedavi yöntemlerini kullanmamalı ve muhakkak doktorunuzun görüşünü almalısınız.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın