Boşanmış Kadın Koruma Kararı Aldırmak İçin Ne Yapmalı ?

Eşlerden birinin ruhsal, fiziksel, psikolojik, cinsel ya da ekonomik açıdan zarar görmesi, şiddet gibi durumlara meydana gelebilecek olası sorunlar arasında yer almaktadır. Şiddet sebebiyle özgürlük hakları kullanılamamakta ya da sahip olunan haklar kısıtlanmaktadır. Kamusal ya da özel alan farkı olmaksızın ruhsal ya da fiziksel şiddete ya da hakarete maruz kalınması durumunda koruma talebinde bulunulabilmektedir.

Boşanma davası koruma kararı alınabilmesi için şiddete maruz kalan eş talepte bulunabilmektedir. Şiddete maruz kalmış evli kişiler ya da boşanma durumunda olanlar, evlilik dışı bir arada yaşamakta olan kişiler koruma talep etme hakkına sahiptir. Eşinden şiddet görmesi sebebiyle boşanmak isteyen kadın boşanma avukatı aracılığıyla koruma talebinde bulunabilmektedir. Bunun için ise özgürlüklerinden mahrum kaldığını iddia eden kişilerin kanıt sunması yeterli olmaktadır. Darp olması durumunda ise en yakın karakola gidilmeli ve hastaneye götürülmesini ve darp raporu alınmasını talep etmesi gerekmektedir. Bundan sonra ise savcılığa sunulacak darp raporu, darp edilen kişiler hakkında boşanma davası sürecinde koruma kararı alınabilmesi için yeterli olmaktadır. Ayrıca işlemlerin uzamasından doğacak bir zarar olabileceği şüphesi olması durumunda polis, savcılığa başvurmadan da mağdur olan eşler için boşanma davasında koruma kararı almaktadır.

6284 sayılı kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun ile eşin korumaya alınması sağlanmaktadır. Bu kanundan yalnızca kadınlar değil darbe maruz kalmış herkes yararlanabilmektedir.


İç Giyim

kadın için koruma kararı

Koruma Kararı Nasıl Alınır?

Eşin korumaya alınabilmesi için yapılacak olan işlemlerde polis ve savcılık arasındaki iletişim beklenmeksizin dayak yiyen eşin aile mahkemelerine başvurarak koruma talep etmesi mümkündür. Eşlerin boşanma esnasında tahdit ya da şantajlar dolayısıyla ruhsal açıdan zarar görmesi durumunda hakimde koruma talep etme hakkı bulunmaktadır. Koruma talebi yürürlüğe girdiğinde ise eşiniz özel mülkiyet ve çalışma yerinize yaklaşamamaktadır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın