Sokak Modası

Günümüzde rahatlık ve salaş kıyafetler yaratılan şıklık tercih edilmekte, böylece rahat kıyafetlerle hareket özgürlüğü sağlanırken aynı zamanda şık bir görünüm de yakalanmaktadır. 2015 sokak modasında öne çıkan ve akıllara ilk gelen moda anlayışı Normcore olarak bilinen anlayış olmaktadır. Günlük, şık ve rahat kombinleri yansıtmakta olan bu moda tarzı en basit anlamda tanımlanacak olursa moda olana karşı çıkması, “anti trend” bir akım olarak tanımlanabilmektedir. 90’lı yılların günümüze yansıması olarak da görülen Normcore moda akımında kazaklar, yüksek bel Jean, bol kabanlar, spor ayakkabılar ve atkılar ve bunlarla beraber gelen salaş bir görünüm öne çıkmaktadır. Günümüzdeki moda anlayışı karşı olarak doğmuş olan bu moda akımı tüm bunlara rağmen yeni bir moda trendi başlatmış, tam anlamıyla bir çelişki oluşturmuştur.

Rahatlığın Tadını Çıkarın

Normcore modasında sade ve abartısız bir stil sunulmaktadır. Ancak tüm bunlar özensizlikle karıştırılmamalıdır. Bu akımı uygulayan kişilerin bakımsız görünmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak markaların yaratmış olduğu aşırı lüks ve rahatlıktan uzak kıyafetler yerine, dikkat çekmeyen, salaş ve rahat kıyafetler tercih edilerek uygulanmakta ve bu sayede bu akıma tam anlamıyla uyum sağlanmaktadır. Aynı şekilde son dönemlerde pek çok kişi tarafından eteklerde de son dönemlerde rahatlık ön planda tutulmaktadır. Eteklerde de normcore sokak modası uygulanmakta ve en iyi uygulayıcılarda bu gruptan çıkmaktadır.


İç Giyim

Bu moda anlayışında dikkat etmeniz bazı noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki natürel ve sade renklerin tercih edilmesidir. Giyilen kıyafetlerin renk tonları ne kadar sade ise o kadar doğal bir görünüm elde edilmektedir. Gereksiz kullanılan takılar, renkler ve vücudunuza oturan rahatsızlık verici kıyafetler normcore modasından tamamen uzaktır. Saçlarınızda ise rastgele toplamak, dağınık bir örgü yapmak ya da açık bırakmakta daha ferah bir hava yaratacağından bu moda akımına uygunluk sağlanacaktır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın