Et Benleri ve Belirtileri

Bazı vücutlarda cilt üzerinde birçok lekeler çıkabilir. Kimi ciltte kırmızı et benleri kimisinde kahverengi et benleri şeklinde lekeler çıkabilmektedir. Et benlerinin neden çıktığı şimdiye kadar tıp dünyasında bulunamamıştır.

Kimi vücut bölgesinde hiç böyle lekeler yani et benleri çıkmazken bazen et benleri yaşlanmaya bağlı olarak vücutta çıkmaya başlarlar. Çoğu zaman kendi kendine yok olan et benleri de vardır. Et benlerinin herhangi bir zararı yoktur. Çok fazla güneş altında ortaya çıkan et benleri büyür ve renk değiştirirlerse o zaman cilt kanseri olma riski olacağından doktora görünmenizde yarar olacaktır.

Et benlerinin oluşma nedenleri nelerdir?


İç Giyim

Hamile kadınlarda, obezlerde ve obez sınırına gelmiş insanlarda et benleri oluşumu daha fazla olmaktadır. Daha çok sürtünme yoluyla ve terleme sayesinde et benleri ortaya çıkar. Et benleri genellikle ten ile aynı renkle olmakla birlikte biraz daha koyu renkte olanları da vardır. Genel olarak et benleri zararsızdır. Yumuşak olan et benleri tehlikeli değildir. Eğer benlerinize ellediğiniz zaman elinize sertlik geliyorsa cilt kanseri olma ihtimaline karşı doktora görünmenizde fayda vardır.

Et benlerinin çok sayıda olması ve vücudun tamamına yayılmış olması doktora gitmeniz için önemli bir belirtidir. Şeker hastalığının yanı sıra hormon bozukluklarının da araştırılması gerektiği bir durum meydana gelmiştir. Et benlerinde büyüme ve renk değişimi varsa patolojide incelenirken cilt kanseri üzerinde durulmalıdır.

Et benlerinin alınması zararlı mıdır?

Et benlerinin kişiye herhangi bir zararı yoktur. Ancak çoğu zaman et benleri kıyafetlerden tahriş olabilecek bölgelerde çıkabilir. Böyle zamanlarda et benleri alınabilir. Kozmetik amaçlı benler alınabilir. Doktor kontrolünde alınan et benlerinin kişiye hiçbir zararı yoktur. Farkında olmadan devamlı kaşınan benlerde kopmalar yaşanabilir. Böyle zamanlarda doktora başvurarak gerekli tedavi yaptırılmalıdır.

Et benleri nasıl alınır?

Benler asla lazerle yaktırma yöntemi ile alınmamalıdır. Yaktırma yöntemi uygun olan benler için yapılmalıdır. Eğer herhangi bir kanser riski olan et beni varsa önce patolojik incelemeye gönderilmeli ondan sonra cerrahi yöntem ile et beni cerrah yardımıyla aldırılmalıdır.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın