Yoğurt nelere iyi gelir, faydaları nelerdir ?

Yüzyıllardır şifa dağıtan ve insanların büyük bir keyifle yedikleri yoğurt tadıyla olduğu kadar içerdiği mineral ve vitaminlerle de oldukça önemli bir besindir. Çok uzun zamandır yoğurdun yenileyici ve sağlıklı özellikleri bilinmekteydi. Hatta öyle ki çok eski zamanlarda yapılan savaşlarda komutanlar ordusunu güçlendirmek için askerini yoğurtla beslemiştir.

Yoğurdun faydaları nelerdir

Sağlık uzmanları önemli kabilelerin 100 yaşına kadar yaşamasında yoğurdun önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtirler. Yoğurttaki laktik asit bakterileri bağırsak problemlerini iyileştirip kişilerin beyinsel gücünü ve vücut direncini artırmaktadır.


İç Giyim

Yoğurdun besin değerleri:

Yoğurtta bol miktarda kalsiyum bulunur. Bu yüzden çocuklar için oldukça yararlı bir besindir. Yine potasyum, magnezyum, protein, B vitamini ve çinko gibi vücut için faydalı minerallerin de bulunduğu yoğurt, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Midede zararlı bakterilerin artması sonucu bağırsak florası bozulur ve kişi hastalanmaya başlar. Bağırsak florasındaki bozulma şizofreni ve otizm gibi birçok hastalığın da tetikleyicisi durumundadır. Halbuki bağırsaktaki yararlı bakteriler mikropların kana karışarak beyne ulaşmasını engeller. Yapılan çalışmalar bize yoğurt tüketen kişilerin daha yavaş yaşlandıklarını ve uzun ömürlü olduklarını gösteriyor. Yoğurdun en bilinen faydaları şu şekildedir:

Her gün yoğurt yiyen kişiler daha hızlı zayıflamaktadır. Bel bölgesinde bulunan yağlar kortizol hormonu üretilmesine sebep olur. Yoğurt yendiğinde kalsiyum sayesinde bu üretim durduğundan kişi bel bölgesinden zayıflamaya başlar. Sadece yoğurt tüketerek insanlar kaliteli kilo verebilmektedir. İçindeki mineraller sayesinde verilen kilolar kastan değil yağdan verilir.

İçindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde her gün bir kase yoğurt yiyen kişi daha sağlıklı olmakta ve bağışıklık sistemi de güçlenmektedir. Yoğurtta bulunan b12 vitamini sayesinde beyinsel aktiviteleriniz de gelişecektir.

Yoğurttaki aminoasitler kasların hızlı bir şekilde onarılmasına yardımcı olur. Yoğurt özellikle sporun ardından yenmeli ve ilave olarak da su içilmelidir.

Yoğurtta bulunan potasyum sayesinde vücut biriktirdiği fazla sodyumu atar. Bu sayede günlük olarak fazladan aldığımız tuzdan dolayı oluşacak kalp rahatsızlıkları ve tansiyon gibi riskler en aza inmektedir.

Yurt dışında yapılan araştırmalar yoğurdun giribal enfeksiyonlardan da koruduğunu gösteriyor. Yine yoğurt yiyen kadınlar yemeyenlere göre daha fazla kas kütlesine sahiptir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın