Romatizmaya Ne İyi Gelir?

Kas ve eklemlerde kişinin hareketini engelleyecek şekilde oluşan ağrılı hastalıkların tümü romatizma olarak adlandırılır. Tek bir hastalık olarak adlandırılamaz. Birçok çeşidi vardır. Genel olarak kadınlar da görülmesine karşılık erkeklerde de görülür. Yaşa bağlı olarak da görülme sıklığı artar. Çocuklarda da yaklaşık 1-3 ve 9-12 yaşlarında görülebilir.

Kaç çeşit romatizma vardır?

Romatizma iltihaplı ve iltihapsız olarak ikiye ayrılır. Mikroplar yüzünden bağışıklık sisteminin bozulması, ürik asit gibi maddelerin oluşturduğu hasar şeklinde görülür. Romatizmal hastalıklar dört gruba ayrılır:


İç Giyim

  • Yumuşak doku romatizması
  • Eklem romatizmaları
  • İç organ romatizmaları
  • Tüm bu romatizmaların aynı anda görüldüğü romatizmalar

Romatizmadan korunmak için bazı konulara dikkat edilmelidir. Düzenli ve sağlıklı beslenme uygulamasından vazgeçilmemelidir. Çok sıcaklarda ya da çok soğuklarda durulmamalıdır. Eğer ağrı ve şişlik varsa muhakkak istirahat edilmelidir. Yaşam düzeni hareketli olmalıdır. Spor egzersizleri, yürüyüşler gibi vücudu fazla zora sokmayacak egzersizler yapılarak vücudun canlı tutulması sağlanmalıdır.

İltihaplı romatizmaya iyi gelen besinler?

İltihaplı romatizmaya ne iyi gelir konusunda birçok insan araştırma yaparak bu sinsi hastalığın önlemlerini almaya çalışır. İltihaplı romatizma ağrılı bir hastalıktır. Tedavi süresi uzun sürer. Bitkisel tedavi yöntemleri uygulanarak kişinin rahatlaması önemlidir. Ancak bitkisel tedaviyi uygularken muhakkak doktora danışılmalı ve bilinçsizce hiçbir şey yapılmamalıdır.

İltihaplı romatizmaya iyi gelen bitkisel tedavi yöntemi kiraz sapı ve ısırgan otu ile yapılan kürdür. 30-35 adet kiraz sapı kaynayan suya atılır. Kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika demlenir. Demleme işlemi bittikten sonra 1 tatlı kaşığı ısırgan otu ilave edilerek yine 3-4 dakika kaynatılır. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edilmelidir. Yaklaşık 6 dakika sonra ocağın altı kapatılarak karışımın ılıması beklenir. Daha sonra süzülür ve sabah kahvaltısından iki saat sonra içilir. Kalan karışım öğle yemeğinden 2 saat önce içilir. Bu kür 21 gün uygulanır.

Romatizma tedavisinde kullanılan diğer besinler

Doğal antibiyotik olan bal romatizma tedavisinde oldukça tercih edilen bir besindir. İltihaplı romatizma ve eklem ağrıları için oldukça faydalıdır. Kuşburnu çayı ile karıştırılarak tüketilebilir. Ancak bal çok sıcak suya konmamalı ve çayın ılıklaştığı zamanlarda beraber tüketilmelidir.

Folik asit, C vitamini ve E vitaminlerini içinde barındıran kuşkonmaz hem vücudu temizler hem de romatizmal hastalıklara şifadır. Böbrek ve karaciğerlerin çalışmasını da kolaylaştırarak sistit hastalığına da iyi gelir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın