Kararan Musluklar Nasıl Parlatılır?

Banyo ve mutfaklarda en büyük sorunlardan biri kararan musluklardır. Ne yaparsanız yapın bunun önüne geçemezsiniz. Kimyasal temizleyiciler de çoğu zaman kararan musluklara deva olmaz. Ancak bazı eski yöntemler vardır ki piyasadaki kimyasal ürünlere bile taş çıkartırlar. Bu yöntemleri ve püf noktalarını bilirseniz kararan musluklardan kurtulabilir ve parlaklıklarını sağlayabilirsiniz.

Sirkenin gücü

Sirkenin gücünü sadece yemeklerde değil kararan muslukların parlatılmasında da görebilirsiniz. Sirke yönteminde yapmanız gereken şey pamuğun üstüne sirkeyi dökerek tüm musluğunuzu kapatacak büyüklükte musluğun üstünü sirkeli pamukla kapatın. Yaklaşık 20-25 dakika beklettikten sonra sirkeli pamuğu musluğun üzerinden alarak eski bir dış fırçasıyla musluğu fırçalayarak durulayın. Piyasadaki sirkeli temizlik ürünlerini de kullanarak aynı etkiyi göstermesini sağlayabilirsiniz.


İç Giyim

Kararan Musluklar Nasıl Parlar

Paslanmaz çelik yüzey parlatıcıları

Özellikle paslanmaz çelik malzemeler için üretilen temizlik ürünlerinden musluklarınız için de kullanarak parlamalarını sağlayabilirsiniz. Klasik temizleyicilerinden çok paslanmaz çelik yüzey temizleyicileri kararan musluklar için oldukça etkili bir yöntemdir.

Limonun gücüne kimse dayanamaz

Limonun gücü herkes tarafından bilinmektedir. Hemen her türlü derde devadır. Salatalarda kullanılırken zayıflamak için de birebirdir. Limon veya limon tuzu muslukların parlamasını sağlar. Limon ikiye bölünerek tıpkı limonlukta limon sıkar gibi musluğun kararan bölümlerinde ya da tüm yüzeyde ovulma suretiyle kararan yerler ovulur. Sonra duru su ile durulanır.

Kararan Muslukların Parlamasını Sağlayan Yöntemler

Karbonattan vazgeçmeyin

Banyo ve mutfak temizliğinin vazgeçilmezlerinden olan karbonat armatür temizliğinde de oldukça iyidir. Çok iyi bir leke çıkarıcı olan karbonat muslukların parlatılmasında ve kararmasını önlemede iyi bir yöntemdir. Nemli bez karbonata batırılır ve kararan yerler ovulur. Sonrasında durulanır. Ancak karbonat ve sirke aynı zamanda kullanılmamalıdır.

Tüm bunların yanında dikkat edilmesi gereken durumlarda vardır. Armatürlere kezzap türü şeyler dökülmemeli ve sert yüzey temizleyicilerle temizlenmemelidir. Senede bir ya da iki kere gaz yağı dökülmüş bez ile parlatılma işlemi yapılabilir. Bunun yanında batarya temizliğinde şebeke suyu kireçli olduğundan dolayı kireç sökücü maddelerle temizlenerek ve krom yüzeyler kireç tutmayı azaltıcı maddelerle kaplanarak muslukların kararması ya da kireçlenmesi önlenebilir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın