Doğru Diş Fırçalama Teknikleri

Dişler, bir insanın dış görünüşü oldukça etkileyen ve değiştiren bir güce sahiptir. Güzel görünümlü bir diş her zaman daha çekici ve zarif görünmenizi sağlar. Dişleri düzgün ve uygun şekilde fırçalamak ise yapılması gereken en önemli şeydir.

Dişler bazı zamanlarda hastalanır ve insanlara sıkıntılı anlar yaşatır. Bu hastalıklardan biri olan diş etleri çoğu zaman kanar. Bu durum dişleri fırçalarken kişiye zorluk çıkarır. Diş eti kanamalarında diş fırçalamak bırakılmamalıdır. Daha özen göstererek yapılacak diş fırçalama işlemiyle fırçalama işine devam edilir. Ancak birkaç gün her fırçaladığınızda kanama devam ediyorsa ya diş taşı oluşumu başlamış olabilir ya da herhangi bir diş uygulaması yeterli olmamıştır. Ama yapılan en büyük hata ise diş fırçalama tekniğinin yeterli olmamasıdır.

Diş fırçalama sırasında yapılan hatalar


İç Giyim

Dişlerin üstünkörü fırçalanması, dil damak bölgelerinin fırçalanmaması, aşırı kuvvet uygulayarak dişlerin fırçalanması, diş tozu kullanmak, dişeti kanaması görüldüğünde diş fırçalamayı bırakmak diş fırçalama sırasında yapılan hatalar arasındadır. Bunun yanında tüm diş fırçasını diş macununa bulamak, ağız ve diş gargaralarını aşırı kullanmak, yirmilik dişleri ve düzgün çıkmayan dişleri fırçalamamak da yapılan hatalar arasındadır.

Diş hangi sıklıkla fırçalanmalı

Doğru diş fırçalama nasıl yapılır?

Diş fırçalamanın amacı gün boyu yenilen yiyeceklerin diş üzerinde bıraktığı artıkları temizlemek ve diş üzerinde oluşacak plak ve tartarları oluşumuna engel olmaktır. Bu yüzden diş fırçalama tekniğini doğru şekilde uygulamak çok önemlidir.

Diş macunu çok az şekilde diş fırçasına sıkılır ve fırça dişlerden 45 derecelik açı yapacak şekilde tutulur. Dişeti hizasından başlanıp ağız boşluğuna doğru fırçalamaya başlanır. Diş fırçalama asla sert hareketlerle değil yuvarlak ve dairesel şekilde yumuşak hareketlerle ön dişlerden arka dişlere doğru yapılarak temizlenmelidir. Aynı hareketler dişlerin iç kısımları için de uygulanır. Fırça eğik tutularak dişetinden ağız boşluğuna doğru hareket ettirilmelidir. En son dişlerin çiğneme yüzeyleri düz hareketlerle ileri geri hareket ettirilerek fırçalanmalıdır. Fırça hareketleri asla yan şekilde olmamalı yukarıdan aşağıya doğru uygulanmalıdır.

Uygun fırça seçimi nasıl olmalıdır?

Dişler fırçalamak için en uygun diş fırçaları naylon ve orta sertlikte olan diş fırçalarıdır. Arka taraflara daha kolay erişebilmek ve ağız içinde daha rahat hareket imkanı sağlaması açısından fırçanın kafasının fazla büyük olmaması gerekir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın