Aşırı Terleme Ve Tedavisi

Ter bezlerinin çalışması elbette ki sağlıklı bir vücuda sahip olduğunuzun belirtisidir. Ancak vücudun ısı kontrolünde gerekli olan terleme aşırı olursa bu durum kişinin gündelik yaşantısını engelleyebilir. Yaz aylarında havalar daha fazla sıcak olacağı için aşırı terleme sorunu kış aylarından daha fazladır. Terleme sorunu ayaklarda ve koltuk altında çok fazla ise bu durumda koku oluşumu ortaya çıkabilir. Terleme sadece fizyolojik değil aynı zamanda psikolojik nedenlerden dolayı da ortaya çıkabiliyor.

Aşırı Terlemenin Nedenleri Nedir?

  • Fazla kilolu olan kişilerde terleme çok daha fazla olacağı için fazla kilolardan kurtulmak gerekebilir.
  • Baharatlı yiyecekler aşırı terlemeyi arttıracağı için uzak durulması gereklidir.
  • Stres altında olduğunuz durumlar terlemeyi arttırıcı faktörler arasında yer alır. Aşırı heyecanda terlemeye neden olabilir.
  • Yediğiniz yiyeceklerin çok sıcak olması ve sürekli sıcak bir şeyler içme ihtiyacı kişilerin daha fazla terlemesine neden olacaktır.

Aşırı Terleme


İç Giyim

Aşırı Terleme Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Radyo frekans uygulaması aşırı terleme için tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Uygulama belde bulunan bazı bölgelere uygulanır. Belde uygulandığı merkez ayakların sinirlerini kontrol eden merkezdir. Bu şekilde aşırı terlemeye neden olan sinirler bulunur ve daha sonra bu bölgeye uyarılar verilir. Ancak bu uygulamanın mutlaka uzman bir doktor ile yapılması gereklidir.
  • Terlemeye karşı uygulanan tedavi yöntemlerinden bir tanesi de botox uygulamasıdır. Bu uygulama kalıcı çözümler vermese bile yaz aylarında yoğun bir terleme oluşmasını engeller. Son zamanlarda aşırı terleme için en çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.
  • Gece terlemesi yaşayan kişilerde bazen farklı nedenlere bağlı terlemeler yaşanıyor olabilir. Terlemenin altında yatan başka bir hastalık varsa bu belirlenmelidir. Daha sonra altta yatan rahatsızlığa uygun bir şekilde tedavi uygulanır. Bu şekilde terlemenin altında yatan neden belirlenir ve öncelikle bu hastalık tedavi edilir.
  • Botoks yöntemi de terlemeye karşı uygulanan tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Aşırı terleme sorununu ortadan kaldırır. Uygulama sonrasında deodorant tarzında kozmetik ürünlerin kullanılması önerilmez. Çünkü bu ürünler kişinin ter bezlerini tıkayabilirler.
  • Terlemenin olduğu bölgelerde ki sinirlerin klipsler ile sıkıştırılması yöntemi klipsleme yöntemidir. Cerrahi bir müdahaledir ve de el ve ayak terlemelerine iyi gelir.

pembeoje

Sormak istediklerinizi, Deneyimlerinizi ve Fikirlerinizi Yorum Yaparak Paylaşabilirsiniz...

Bu Konuya Yorum Yapın